Enlaces accesibilidad
14 de juliol de 1959

"Balcón del Mediterráneo"

Per
Jose Luis Barcelona recorda les primeres emissions des de Miramar

"Buenas tardes desde el balcón del Mediterráneo". Aquestes van ser les primeres paraules pronunciades per José Luis Barcelona per als espectadors de TVE des del centre de producció de Barcelona. L'emissió es va realitzar des de l'exterior, des dels jardins del palauet de Miramar, antic restaurant situat a la muntanya de Montjuïc, que l'Ajuntament havia cedit per a la instal·lació del nou centre de producció de programes de TVE.

Exterior estudis Miramar

Exterior estudis Miramar tve

Va ser el 14 de juliol de 1959 i la veu de l'entranyable José Luis Barcelona ressonava en aquells primigenis televisors. Només la veu, perquè per a aquell primer programa no va sortir en pantalla. La retransmissió va incloure diferents actes preparats especialment: balls típics, una demostració del cos de bombers de la ciutat i altres imatges característiques.

Anteriorment s'havien fet proves d'emissió el 15 de febrer de 1959: un partit de futbol entre el Reial Madrid i el FC Barcelona.

Des del primer moment els estudis de Miramar van competir amb els estudis del paseo de la Habana de Madrid.

En el moment de començar a emetre des de Barcelona Luis Ezcurra era el director de TVE i Enrique de las Casas el cap de programes.

Balcón del Mediterráneo

Balcón del Mediterráneo tve

RTVE

anterior siguiente