Enlaces accesibilidad

Mor José Luis Barcelona, primer locutor de TVE Catalunya

  • Un dels pioners de TVE, José Luis Barcelona va presentar multitud de programes com “Club Miramar”, “Mundo insólito”, “Club del martes”, “Orbe”, “Ésta es su vida”, “Eurofestival” , “Salto a la fama”, “Musical” o “Carrusel del domingo”
  • Un dels programes que el va fer més popular va ser “Reina por un día” (1964-1965), que presentava amb Mario Cabré.

Per
Mor Jose Luis Barcelona, el primer locutor de TVE Catalunya

El periodista José Luis Barcelona, nascut a la localitat aragonesa de Borja al 1932, va ser el primer locutor que va estrenar els estudis de TVE a Miramar. Era el 14 de juliol de l’any 1959 i va obrir les emissions saludant des del ‘Balcó del Mediterrani’, títol del primer programa que es va emetre des de Barcelona per a tota Espanya.

Un dels pioners de TVE, José Luis Barcelona va presentar multitud de programes com “Club Miramar”, “Mundo insólito”, “Club del martes”, “Orbe”, “Ésta es su vida”, “Eurofestival” , “Salto a la fama”, “Musical” o “Carrusel del domingo”

Un dels programes que el va fer més popular va ser “Reina por un día” (1964-1965), que presentava amb Mario Cabré. Després van venir programes com “Kilómetro lanzado” i “Canciones de una vida”. També va ser director i guionista dels programes “Tot i més” i “Primera fila”, al circuit català de TVE. Va tancar la seva carrera a la televisió pública al 1992.

José Luis Barcelona presenta 'Reina por un día'

José Luis Barcelona presenta 'Reina por un día' tve

José Luis Barcelona és autor del llibre “Tú puedes salir en la tele”, que explicava de forma humorística les seves vivències professionals i anècdotes que retrataven la historia de la televisió al nostre país.

Barcelona havia treballat a Ràdio Juventud com a locutor i actor abans d’entrar a TVE.

El programa 'Memòries de la tele' va repassar amb ell la seva trajectòria.

José Luis Barcelona

El famós locutor i presentador va participar als actes d’homenatge dels 50 anys del circuit català de TVE a Catalunya, que es van celebrar el 2009. Recordem l'entrevista que li va fer la Macarena León per a l'Informatiu.

José Luis Barcelona, locutor