Amb Xavi Martínez
Ens desplacem a la històrica pastisseria de Barcelona que l’any passat va aconseguir el guardó del millor torró artesà de crema cremada de l’estat.
Tot i que avui és dia festiu en motiu de la celebració de la constitució hi ha comerços que no tanquen i que precisament aprofiten aquests dies com una bona oportunitat de negoci. És el cas de la històrica pastisseria La Colmena de Barcelona que ja fa setmanes que treballa a tota màquina venent els seus dolcos i torrons de cara les festes de Nadal.
Cal recordar que l’any passat Toni Roig de La Colmena es va proclamar guanyador del primer concurs del millor torró artesà de crema cremada de l’estat, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. La BBC aquest any els hi ha fet un reportatge!
L’any passat la pastisseria La Colmena va vendre 3.000 quilos de turró i enguany la previsió és com a mínim de 2.000 quilos. Ens hem desplaçat a la Plaça de l’Angel 12 de Barcelona, que es on es troba aquesa pastisseria una de les més antigues de la ciutat, del 1849. Allí hem parlat amb el Toni Roig, la quarta generació d’aquesta pastisseria i amb el seu pare Josep Maria Roig que és també el president de l’Associació de Comerços Emblemàtics de Barcelona.