El Ministeri, l’IRTA i experts europeus treballen en tres fronts per determinar l’origen del virus de la PPA declarat a Catalunya
Fonts de la investigació confirmen que hi ha tres línies de treball per esbrinar com s’ha introduït el virus de la Pesta Porcina Africana (PPA). La primera respon als requeriments del Ministeri d’Agricultura, que demana informació sobre les mesures de contenció, protocols i bioseguretat aplicats pel laboratori del CReSA, situat dins el radi on s’han detectat els positius.
La segona línia és una auditoria externa impulsada per l’IRTA, del qual depèn el CReSA, amb la participació de quatre experts independents que revisen les instal·lacions i procediments. Paral·lelament, tres especialistes europeus en biocontenció i detecció de PPA també analitzen el brot declarat a Catalunya.
Les conclusions d’aquestes investigacions es coneixeran la setmana vinent, amb la previsió de determinar l’origen del virus. De moment, s’ha confirmat que la soca actual, anomenada 29, deriva de la mateixa línia detectada a Geòrgia el 2007, tot i que no presenta semblança directa | INFORMA: Joana Sendra