Les altes temperatures obliguen a apostar més per la mecanització de la verema i també a canviar els horaris dels treballadors que la fan manual.
A Raimat ha començat avui la verema, una de les més primerenques de l’Estat. Tot i les altes temperatures, la qualitat i la producció del raïm es mantenen molt bones. La calor, però, ha obligat a modificar els horaris de feina i a apostar més per la mecanització per garantir la seguretat i l’eficiència del procés.
Segons Joan Esteve, director del celler Raimat, la verema manual continua tenint un paper important, donant feina a una vuitantena de persones. Tot i això, els treballadors reconeixen que és dur treballar al camp amb temperatures tan elevades.
La verema s’allargarà fins a principis de novembre, i si les temperatures de setembre i octubre són molt elevades, podrien afectar les varietats que es colliran més tard.
En la seva aposta per una producció sostenible, aquest any Raimat ha posat en marxa una planta de compostatge que permet reutilitzar els residus de la verema per elaborar els adobs necessaris | Informa: Pepa Sangenís