El matí de Ràdio 4 Pastisseries Graells i l'Atelier: Els millors torrons, neules i pastissos per aquest Nadal!01/12/2025

Pere Graells i Eric Ortuño fan endolcir l’estudi amb torrons i panettones de premi!

Parlem amb Pere Graells, mestre pastisser i ànima de la Pastisseria Graells de Balaguer, un establiment amb més de 55 anys de trajectòria que continua sent un autèntic referent del dolç al país. Aquest 2025, la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell li atorga el Caragol d’Or, un reconeixement a la seva dedicació, a l’artesania cuidada fins al detall i a una capacitat d’innovació que no s’ha apagat mai.

També ens acompanya Eric Ortuño, xef, pastisser i fundador de L’Atelier Barcelona, una de les figures imprescindibles de la pastisseria catalana. Guardonat amb alguns dels premis més prestigiosos entre ells, el de Millor Panettone Artesà de Xocolata d’Espanya 2022, Ortuño continua marcant tendència i elevant el nivell de l’alta pastisseria al país.

Tastem el panettone de L’Atelier i entenem, un cop més, per què continua situant-se entre els millors del país. Parlem dels seus secrets i de com el panettone artesà s’ha convertit en un fenomen gastronòmic imparable a Catalunya!

I, de la mà de Pere Graells, entrem al món dels torrons, veritables protagonistes de Nadal. El primer és el seu mític torró de crema cremada, que cada any es converteix en un èxit absolut. Ens explica que el tallen completament a mà, en un procés artesanal que preserva l’essència de Cal Graells. A partir d’aquí, desfila la seva carta infinita: Jijona, xocolata amb avellana, trufats, Baileys, coco, nata amb nous, guirlache, yema… Una autèntica festa per al paladar!

No et perdis l'entrevista en aquest àudio!

El matí de Ràdio 4
Más opciones