Un local sense rètol però amb ànima, història i cua permanent. La Cova Fumada, oberta el 1944, és molt més que un bar de tapes a la Barceloneta.
Un local sense rètol però amb ànima, història i cua permanent. La Cova Fumada, oberta el 1944, és molt més que un bar de tapes: és una institució viva del barri mariner de la Barceloneta. Gestionada avui pels germans Josep Maria i Magí Solé, amb la seva mare Palmira als fogons, aquest negoci familiar conserva intacta la seva essència original.
El local respira autenticitat: portes de fusta, barra de marbre gastada i taules compartides on es barreja la gent del barri amb visitants encuriosits. No s’hi fan reserves: aquí s’hi ve a fer cua, i amb gust. La carta, escrita a la pissarra centenària, fa olor de mar i memòria: sardines a la brasa, musclos, pop, calamars amb ceba...
Però l’estrella és la bomba: una tapa mítica creada per l’àvia Maria —una bola de patata farcida de carn, arrebossada i servida amb allioli i salsa picant—, amb recepta secreta que encara avui ningú no ha desvetllat. Imprescindibles també els cigrons amb botifarra negra i pinyons, i el pa torrat amb allioli. Una recomanació d'Ada Parellada al Cafè d'Idees.