Can Roca, on va començar tot: cuina catalana honesta, menú de migdia per 17 € i l’origen dels xefs d'exit. Tradició viva a Girona.
Can Roca és un restaurant situat al barri de Taialà, a Girona, fundat l’any 1967 per Montserrat Fontané i Josep Roca. Va néixer amb la voluntat de proporcionar menjar casolà, assequible i de qualitat a la gent del barri obrer on s’ubica. Amb el temps, s’ha consolidat com un referent del paisatge gastronòmic local i com un símbol de la cuina popular catalana.
En aquest entorn es van criar els seus tres fills —Joan, Josep i Jordi Roca— que, anys després, fundarien el reconegut restaurant El Celler de Can Roca. Malgrat l’èxit internacional dels germans, Can Roca continua en funcionament i manté l’esperit del seu origen: una cuina honesta i propera a la gent.
El restaurant obre cada dia i ofereix esmorzars des de primera hora del matí, així com menús de migdia a preus assequibles. És considerat, a més, un espai de memòria viva de la tradició culinària familiar i de barri. Aquesta informació va ser compartida per la cuinera Ada Parellada al programa Cafè d’Idees.