A Sant Guim de Freixenet torna a obrir Ca la Maria, la històrica casa de menjars del carrer Major. L’Ona, besneta de l’àvia fundadora, pren el relleu.
A Sant Guim de Freixenet —aquest poble jove i singular de la Segarra nascut a redós del tren— hi ha passat un petit gran miracle. Després d’anys amb la persiana abaixada, torna a obrir Ca la Maria, la històrica casa de menjars del carrer Major. I ho fa amb força, il·lusió i herència: l’Ona Font, besneta de l’àvia fundadora, pren el relleu de la quarta generació i reobre les portes d’aquest espai tan estimat pel poble i la contrada.
Fa uns anys semblava que es tancava un capítol irrepetible: l’Àvia, que havia deixat l’ànima (i les estovalles fetes amb llençols), es va acomiadar dels fogons i els menjadors plens. Però avui l’esperit torna a brillar.
No gaire lluny, i des del 1999, l’Anna i el Paco —referents de treball i dedicació— han posat Sant Guim al mapa amb els seus esmorzars de forquilla llegendaris. L’estrella? Pota de pop a la brasa amb ous estrellats i pernil. Una recomanació d'Ada Parellada al Cafè d'Idees.