Cafè d'idees a Ràdio 4 Amb Ada Parellada a Adrall: tripa de corder, pa de llenya i un estanc amb ànima01/07/2025

A Adrall, un petit poble de l’Alt Urgell, encara batega un dels últims estancs amb essència de poble. El recomana Ada Parella al Cafè d'Idees.

A Adrall, un petit poble de l’Alt Urgell a tocar de la Seu, encara batega un dels últims estancs amb essència de poble. No hi busquis tabac, perquè fa temps que les capses de Ducados van deixar pas a les cassoles fumejants. Aquí, l’estanc s’ha convertit en refugi gastronòmic, on cada esmorzar de forquilla és un homenatge a la cuina de tota la vida. La tripa de corder és la reina de la casa, i el pa —fornejat a llenya al forn del poble per la mateixa família— és imprescindible per sucar fins a l’última gota de salsa.

Aquest és un d’aquells llocs que no neixen del negoci, sinó de la necessitat i la generositat. Un estanc que, amb el temps, va començar a servir gotets de vi, després olives i embotit, i finalment plats sencers per donar resposta als qui preguntaven on podien dinar. La xef Ada Parellada et porta a descobrir un racó que encara resisteix el pas del temps. Un lloc que cal visitar abans que tanqui, per tastar no només els plats, sinó també la història que s’hi cou.

Cafè d'idees a Ràdio 4
Más opciones