Enlaces accesibilidad
Economia

El sopar de la nit de Nadal més car de la història

  • De mitjana per comprar els mateixos aliments que l'any passat haurem de pagar un 15% més
  • Tots els productes s'han encarit i moltes famílies modificaran els menús

Por
Els mercats són plens per a les compres de darrera hora.
Els mercats són plens per a les compres de darrera hora.

Els mercats són plens per a les compres de darrera hora. Els clients intenten comparar preus, però després d'una estona passejant la majoria pensa el mateix: "Tot ha pujat molt, però volem sopar el mateix menú de sempre així que ens tocarà pagar".

S'ha creat la tempesta perfecta

Tot ha pujat molt, però volem sopar el mateix menú de sempre així que ens tocarà pagar

I no només és una percepció. Enguany s'ha creat la tempesta perfecta. A l'elevada inflació hem d'afegir la tradicional pujada dels preus durant la setmana de Nadal. Serà el sopar de la nit de Nadal més car de la història. Tots els productes s'han encarit.

Pagarem un 15% més que fa un any

A partir de gener el pernil salat s'encarirà un 5%

De mitjana per comprar els mateixos aliments que l'any passat haurem de pagar un 15% més. I un dels que més s'ha encarit és el marisc. El que també puja és un altre clàssic de Nadal, el pernil salat i sembla que els preus encara no han tocat sostre. "A partir de gener el pernil salat s'encarirà un 5%", explica Antonio Serra un dels treballadors d'Es Recó del mercat municipal de Santa Catalina.

La Porcella supera els 130 euros

Un altre plat que no pot faltar a la taula aquestes festes és la porcella. L'any passat va arribar als 100 euros i enguany ja ha superat els 130. Segons Toni Servera de la carnisseria Germans Servera del mercat de Pere Garau més de la meitat del producte encara no s'ha venut perquè "la gent compra altres tipus de carn".