Enlaces accesibilidad

Els serveis de salut al límit: hi ha 300 sanitaris de baixa per covid

  • La Consellera de Salut reconeix la manca de professionals especialment a Atenció Primària
  • Els temps d'espera per aconseguir un llit a Son Espases ha superat en alguns casos els quatre dies

Por
Entrada d'urgències de l'Hospital de Son Espases
Entrada d'urgències de l'Hospital de Son Espases

La Conselleria de Salut reconeix que els serveis d'urgències tenen molta pressió. Ara mateix hi ha 300 sanitaris de baixa per covid. Patrícia Gómez assegura que és a Atenció Primària de les zones costaneres on hi ha més dificultat per trobar professionals sanitaris perquè, segons Gómez, no accepten els llocs de feina per motius personal.

Polèmiques declaracions

Molts demanen que no els donem una interinitat sinó un contracte de dos mesos perquè després es prenguin un any sabàtic

"Ara li dius a un resident resen acabat que ha d'anar a la Colònia de Sant Jordi, amb unes platges paradisíaques com la d'Es Trenc, que està a 45 km de Palma i et dirà: si em puc quedar a Palma per a què hi aniré? O espera, no em donis una interinitat, fem un contracte de dos mesos perquè després em prendré un any sabàtic", ha dit Gómez en un berenar informatiu d'Europa Press a Madrid.

Aquestes declaracions coincideixen amb la situació de saturació a les urgències de Son Espases. Avui hi ha 123 persones a urgències, de les quals 41 esperen passar a planta. El temps d'espera dels pacients és de fins a tres i quatre dies.

Saturació a les urgències

Esteim maltractats laboralment amb una pandèmia que en l'àmbit físic ha deixat seqüeles, però en l'àmbit mental també

Hi ha hagut el cas d'un home de 62 anys que feia 60 hores que esperava un llit.  Ahir coneixíem un altre cas d'una dona de 81 anys que feia 50 hores que estava esperant. Durant l'estiu els infermers denuncien que s'han tancat 44 llits per manca de personal.

"Necessitam disposar de tots els llits que tengui operatius l'hospital i necessitam,  no reforçar les plantilles, sinó augmentar-les.  Fa dos anys que esteim maltractats laboralment amb una pandèmia que en l'àmbit físic ha deixat seqüeles, però en l'àmbit mental també les ha deixades", ha denunciat Eva Mestre, del Sindicat USAE d'infermeria de Son Espases.