Enlaces accesibilidad
1 d'octubre de 1978

43 anys de la primera emissió del temps en català

L'1 d'octubre de 1978 al programa Crònica 2 de La 2 del circuit català de TVE s'oferia la primera previsió del meteorològica en català

El faristol que s'utilitzava per presentar el mapa isobàric, encara es conserva al museu de RTVE​ a Sant Cugat

Per

43 anys de la primera emissió del temps en català

Avui és un dia assenyalat pels espais del temps en català i per aquesta casa. Fa 43 anys què es va realitzar la primera emissió del temps en català i això va passar en aquesta mateixa casa a càrrec de l’Antoni Castejon. Va ser l'1 d'octubre de 1978 al programa Crònica 2 de La 2 del circuit català de TVE. Va ser el primer cop que es va poder veure una previsió del meteorològica en català.

La manera de fer el temps llavors era molt diferent a com ho fem ara. Els mapes es pintaven a mà i s’enganxaven en un faristol mentre que Castejon relatava la previsió meteorològica sentat des de la taula.. De fet, el faristol que llavors s'utilitzava encara es conserva al museu de RTVE instal·lat a Sant Cugat del Vallès.

Com a curiositat, l'últim mapa que es va utilitzar amb aquesta tèrcnica modelitzava la prevsència d'anticicló sobre les Açores que impulsava vent de mestral sobre Catalunya.