Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Chuso García Bragado: "Als atletes olímpics ens vacunaran el maig, amb la Jenssen"

  • Els d'aquest estiu a Tòquio, seran els últims Jocs Olímpics del Chuso García Bragado
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats. Entrevista a Chuso García Bragado, atleta

Hem estat esperant amb tantes ganes els Jocs Olímpics d'aquest estiu que potser no ens hem adonat de l'altre significat d'aquesta competició:aquest estiu direm adéu a grans llegendes de l'esport espanyol. Un d'ells, el Chuso García Bragado. El marxador s'acomiadarà de l'esport en els seus vuitens JJOO, amb 51 anys, tot un rècord en el nostre país.

Vacunats, al maig

Per motius de seguretat de cara a la COVID-19, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar el mes passat que tots els esportistes olímpics serien vacunats i que, a més, totes les vacunes serien finançades pel Comitè Olímpic Xinès. Aquest dimecres, el director general del COI ha confirmat a RTVE que aquestes vacunes seran recomanables, però mai obligatòries. Jesús Ángel García Bragado ens ha comentat que ell sí que la rebrà i ho farà "durant el mes de maig. Aquesta és la intenció d'Alejandro Blanco. I ens vacunaran amb la Jenssen, que és d'una sola dosi".

Uns Jocs diferents

Per motius que tots coneixem, l'organització de la cita olímpica de Tòquio ha pres mesures excepcionals: no hi haurà cap tipus de contacte entre els atletes i l'exterior de l'anella, hi haurà un tant per cent de públic molt controlat i no podran assistir-hi aficionats que no resideixin al Japó. Chuso García Bragado coincideix en el fet que no serà el mateix: "No seran els Jocs que tots recordem. Serà completament diferent, però l'important és que puguem ser-hi", ha assegurat.

L'adéu definitiu

L'atleta madrileny ha forçat la màquina un any més per poder ser en aquests Jocs Olímpics, però als seus 51 anys, ha confirmat que aquests seran els últims: "No aniré a París. Eliminen els 50 km marxa, encara que a alguns no ens sembli una bona idea. Volen proves que durin menys temps i això no m'afavoreix", ha dit.