Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi de Cinematografía de RNE

'Julieta', participada per RTVE, i 'Carol', Premis RNE Roses de Sant Jordi de Cinematografia 2017

  • S'atorguen per votació dels oients de Ràdio 4, de RNE
  • Els guardons es lliuraran el 24 d'abril a Barcelona

Per
RosesSantjordi
RosesSantjordi

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2017 guardonarà 'Julieta' i 'Carol' amb les Roses de Sant Jordi, premis que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4. Es sumen al palmarès d'aquesta 61a edició, en què figuren com a millor pel·lícula espanyola 'la propera pell' d'Isaki Lacuesta i Isa Campo i com a millor opera prima 'Tarde para la ira' de Raúl Arévalo.

La Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola és per a 'Julieta', dirigida per Pedro Almodóvar i participada per RTVE. Va ser escollida per l'Acadèmia de Cinema per representar Espanya als Oscars; va competir per la Palma d'Or al Festival de Cannes; i va aconseguir el premi Goya a la millor actriu per Emma Suárez, guanyadora també de la medalla d'or del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics per aquest paper.

La Rosa a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a 'Carol', una cinta britànic-nord-americana dirigida per Todd Haynes, basada en una novel·la de Patricia Highsmith, i protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara, que es va fer amb la Palma d'Or a millor actriu.

61a edició dels Premis Sant Jordi

Les Roses de Sant Jordi se sumen al palmarès dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2017, on destaquen com a millor pel·lícula espanyola 'La propera pell' d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, i com a millor opera prima 'Tarda per a la ira' de Raúl Arévalo, participada per RTVE.

Emma Suárez ( 'Julieta' i 'La propera pell') i Luis Callejo ( 'Tarda per a la ira'), han estat considerats millor actriu i millor actor espanyol.

En l'apartat internacional, 'Elle', de Paul Verhoeven, ha estat guardonada amb el premi a millor pel·lícula estrangera. Adan Driver per 'Paterson' i Amy Adams per 'L'arribada' i 'Animals nocturns', han estat elegits millor actor i actriu de pel·lícules estrangeres

.

El jurat, presidit per la periodista especialista en cinema de RNE Conxita Casanovas, reuneix els més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans.

Els premis, que enguany arriben a la 61a edició, es lliuraran el 24 d'abril a Barcelona. Abans es donarà a conèixer el premi a una trajectòria professional destacada en el món del cinema així com el Premi Sant Jordi a la Indústria en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.