Enlaces accesibilidad

Recepta fàcil: raviolis de carabassa amb tot el sabor de la tardor

  • Graciela Nowenstein, de La Fuga de Barcelona, t’ensenya pas a pas com elaborar uns exquisits plins de carabassa
  • A Catalunya es conreen diverses varietats de carabassa, un fruit amb poques calories i ple de vitamines
Recepta fàcil: raviolis de carabassa amb tot el sabor de la tardor
Raviolis de carabassa

Si hi ha un fruit que no pot faltar a cap hort, és la carabassa. Rica en aigua i fibra, amb poques calories i plena de vitamines, és un ingredient tant saludable com versàtil. Afavoreix la vista, enforteix el sistema immunitari i, a més, és un plaer cuinar-la.

Gràcies al programa Aquí la Terra, amb Jacob Petrus, podràs aprendre a preparar uns deliciosos raviolis de carabassa. La xef Graciela Nowenstein, del restaurant La Fuga de Barcelona, t’ensenya pas a pas com elaborar uns exquisits plins de carabassa que enamoraran tothom.

Aquí la Terra - Raviolis de carabassa

Plins de carabassa: pas a pas

Recepta fàcil: raviolis de carabassa amb tot el sabor de la tardorRecepta fàcil: raviolis de carabassa amb tot el sabor de la tardor
Ingredients Preparació
  • Carabassa
  • Sàlvia fresca
  • Alls
  • Sal
  • Formatge parmesà
  • Mostarda de taronja
  • Massa de pasta feta amb ous i farina
  1. Neteja la carabassa
  2. Talla-la i posa-la al forn
  3. Sobre de la carabassa posa l'all i la sàlvia amb una mica de sal
  4. Posa-la al forn i quan estigui feta, deixa-la refredar
  5. Treu l'all i la sàlvia i fica-la a una batedora creant una crema
  6. Afegeix parmesà i mostarda de taronja per crear el farcit dels plins
  7. Col·loca el farcit sobre la pasta
  8. Tanca i talla la pasta creant els raviolis
  9. Bull en l'aigua
  10. Salteja amb mantega i radicchio
  11. Emplata i afegeix el formatge parmesà

A Catalunya es conreen diverses varietats d’aquest fruit, incloent-hi la carabassa d’hivern, com la cacauet, de pell fina i sabor dolç, i la banana, de color taronja intens. També s’hi troben varietats d’estiu, com la botonera o la rondín, i altres menys comunes però ben arrelades en el consum, com la confitera.

Encara que sovint la considerem una verdura, botànicament és una fruita. Es conserva durant mesos si es guarda en un lloc fresc i sec. En alguns llocs, la flor de carabassa també es cuina: es farceix, s’arrebossa o s’afegeix a truites i sopes.

La carabassa és, sens dubte, un dels aliments més emblemàtics de la tardor, plena de color, sabor i tradició, i protagonista de festes com la castanyada.