Serveis informatius Ràdio 4   Norwegian tanca la base del Prat 04/05/2021 01:05

Norwegian ha anunciat l'acomiadament de quasi 1.200 treballadors, el que suposa el 85 per cent de la plantilla que l'aerolínia té a tot Espanya.  L'aeroport del Prat serà el més afectat, amb la meitat de sortides previstes, unes 600. Segons ha comunicat als sindicats la companyia noruega, els seus plans impliquen tancar tres de les cinc bases que té a l'Estat espanyol, i que són Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sur.

Quedarien operatives les bases d'Alacant i Màlaga però només amb un avió cadascuna. Actualment, la plantilla de Norwegian està en situació d'ERTO des de l'esclat de la pandèmia i serà la primera gran aerolínia a Espanya en passar d'un ERTO a un ERO, com ha explicat a Ràdio Quatre, Ernesto Iglesias, del sindicat USO.

La companyia ha justificat la sortida de 1.200 empleats per la reestructuració que porta a terme a tot Europa després de perdre l'any passat més de dos mil milions d'euros per l'impacte de la pandèmia. Aquesta va ser la raó per la qual ja fa mesos va anunciar el final dels vols de transoceànics des del Prat.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones