Serveis informatius Ràdio 4   Espanya supera els 33.000 contagis i els 2200 morts 23/03/2020 29:53

En les darreres 24 hores s'han contagiat s'han registrat més de 4500 persones i 462 han mort a Espanya de COVID 19. Val a dir també que 3.300 persones ja han estat curades.El ministre de Sanitat Salvador Illa ha ressaltat que s'ha reduït el percentatge de malalts a l'UCI, i ha concretat que Madrid, Catalunya amb uns 6 mil contagiats i 245 morts conjuntament el País Basc, Navarra i La Rioja són les comunitats que han de reforçar les unitats de vigilància intensiva. Illa, ha anunciat que s'entregaran aquesta setmana un milió i mig d'equips de protecció i un milió de tests ràpids

Aquesta tarda coneixíem una notícia sobre les residències de gent gran esfereïdora... equips de les Unitats Militars que inspeccionen i presten ajuda en aquests centres han trobat a diversos d'ells avis que estaven morts al llit.  La millor arma contra el virus continua ser el confinament a casa, la no exposició al virus per poder trencar la cadena de transmissió. I si es continua complint aquestes mesures la setmana vinent s'haurien de començar a veure aquests resultats. Des de Catalunya igual que han fet altres comunitats autònomes es continua demanant el confinament total.

I entre d'altres temes els espanyols que encara estan a l'exterior i no poden tornar a casa, la validesa del certificat de reponsabilitat que ha posat en marxa la Generalitat, i la gran notícia de la creació i inici de fabricació de respiradors de campanya amb tecnologia 3D.
.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones