Serveis informatius Ràdio 4   El Govern reobrirà sectors tancats però no "desescala" 17/11/2020 29:54

El departament de Salut contemplaria que a partir de dilluns vinent els bars i restaurants puguin obrir terrasses i interior al 30 per cent de l'aforament de les 6 del matí i fins a les 5 de la tarda. També podria obrir el sector cultural al 50 per cent de capacitat i els equipaments esportius a l'aire lliure. És la proposta del departament de Salut. Però sembla que els problemes de descordinació del govern es tornen a fer palès després de la pol.lèmica gestió de les ajudes als autònoms perquè segons el sector de la restauració ahir van consensuar amb el conseller d'empresa Ramon Tremosa, altres condicions. Un pla de desescalada en 3 fases i no en 4 que els permetria obrir dilluns ja amb el 100 per cent de taules de les terrasses i un mínim del 30 per cent a l'interior. En cap moment a més a més es contemplava la possibilitat de tancar a les 5 de la tarda. El confinament municipal continuarà vigent fins el proper 9 de desembre quan es convetirà en comarcal i depenent de l'evolució de la pandèmia en 15 díes es podria només mantenir el perimetral.

Avui Catalunya suma avui 2mil nous contagis de coronavirus i 68 defuncions. Baixa el nombre de persones ingressades i augmenta el de pacients en UCI. Són quasi 600 els malalts crítics... baixa la velocitat de transmissió, avui a 0,76 i cau més de 30 punts el risc de rebrot fins als 405 punts.

I entre d'altres temes els sindicats temen una nova onada d'acomiadaments en relació a la possible fusió bancària entre el BBVA i el Banc Sabadell i al judici pels atemptats del 17A sessió avui centrada en la segona explosió de la Casa d'Alcanar, on els terroristes preparaven els explosius per cometre els atemptats. Han declarat mossos i bombers que es trobaven en les tasques de desenrunament quan es va produir la segona explosió, 3 minuts abans de que tingues lloc l'atropellament massiu de la Rambla.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones