Llibres, píxels i valors   Llibres, Píxels i Valors 06/12/20 06/12/2020 23:51

L'escriptor Per Petterson assegura que molts homes són incapaços d'expressar el què senten. Ho publica a Club Editor en el llibre "Homes en la meva situació". L'autor viu en una cabana enmig dels boscos noruecs. Des d'allà ens arriben les seves novel·les colpidores i literàriament impecables. El seu anterior llibre Sortir a robar cavalls va ser un gran èxit internacional que es va traduïr a 50 llengües. L'escriptor es torna a posar a la pell de Arvid Jansen per explicar un any decisiu, el de 1990 quan es separa de la seva dona, Turid, i perd la custòdia de les seves 3 filles. La sensació d'anar cada vegada més a la deriva.

Entrevistem a la ilustradora Sara Morante, que ha fet un llibre preciós per fer de complement a la poesia de Sylvia Plath. La poeta torturada. Ens arriba, editat per Nórdica Libros, una edició bilingüe en castellà i anglès del llibre ARIEL, composat per 40 poemes, una edició que es manté fidel al text fixat el 1965 per Ted Hughes (albacea i editor literari de tota la obra de Sylvia Plath).

ARIEL es va publicar de forma póstuma el 1965, el va editar el seu marit i poeta Ted Hughes que va modificar el manuscrit original per tal d'incloure diversos poemes que Plath havia escrit en les setmanes que varen precedir al seu suïcidi, el febrer de 1963. El resultat és una de les cimeres de la literatura en llengua anglesa del s.XX amb poemes tan cèlebres i comentats com Olmo, Ariel o Filo. Un llibre llegendari que presenteu amb traducció de Jordi Doce i amb il·lustracions de Sara Morante. A ARIEL resumeix totes les virtuts de l'estil de Plath, d'una intensitat expressiva i metafòrica fora del comú, però també proper i ple de delicadesa. Un dels poemaris més influents del nostre temps.

Sara Morante una creadora, consolidada en la il·lustració nacional, que deixa el seu segell d'estil i querència literària. Un bonic projecte que ens permet mostrar que llegir a Sylvia Plath és examinar-nos, endinsar-nos en els nostres terrors femenins sense escuts ni llances i, malgrat tot, saber-nos acompanyades. Hi ha un rar equilibri a Ariel que potser procedeix d'una absoluta manca de por i d'un sentiment profund d'alliberament davant el suïcidi.

Llibres, píxels i valors
Más opciones