L'Altra Ràdio Vintage   Manuel Vázquez Montalbán i Ràdio Moscou 08/04/2023 25:15

Manuel Vázquez Montalbán i Ràdio Moscou

El pianista Martirià Martínez, va composar i interpretar, a finals de 1987, una peça de piano basada en la sintonia de Ràdio 4 i de les emissores internacionals d’ona curta europees: Veu d’Alemanya, Ràdio Nederland, Ràdio Moscou, Ràdio Dinamarca, Ràdio Polònia i Ràdio Vaticana. El 10 de gener de 1988 Martirià Martínez ens valorva aquelles melodies i explicava com havia fet aquella perça estrenada a L’altra ràdio.

El mes de novembre de 1981, Manuel Domínguez, llegia un informe escrit per Cinto Niqui sobre els inicis de la ràdio a la Unió Soviètica i l’activitat de Ràdio Moscou. Recuperem aquell informe en el qual es pot escoltar un fragment de l’any 1977 dels programes en català de Ràdio Moscou.

Manuel Vázquez Montalbán va ser un prolífic escriptor i periodista. La seva obra més coneguda és la sèrie de llibres protagonitzats pel detectiu gallec Pepe Carvalho, que va ser un dels personatges més importants del gènere de la novel·la detectivesca en castellà de la segona meitat del segle XX. Escoltem l’entrevista que li vam fer l’any 1990. 

L'Altra Ràdio Vintage
Más opciones