Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

Conciert de Nadal la Baronia de Sant Feliu de Codines. Josep Carreras i la Coral Polifònica de Puig-reig.

La Polifònica de Puig-reig interpreta Joy to the world, de Haendel. Josep Carreras, amb Lorenzo Bavai al piano, interpreta temes d'Ariel Ramírez: Anunciación; Peregrinación; Reyes Magos. Alejandro Abad canta Navidad.

La Polifònia de Puig-reig canta El pobre alegre, popular catalana i Ator Ator, cançó tradicional basca. El guitarrista argentino Eduardo Falu canta Cuento de Navidad, composta per ell mateix i B. Luna.

Carreras canta La Virgen lava pañales, tradicional; Romanç de Santa Llúcia, poema de Josep Maria de Sagarra amb música d'Eduard Toldrà; Du scendi delle stelle, (Vens dels estels), nadala italiana de Sant Alfons Maria de Liguori el 1754.

Santa Nit, de Franz Gruber, Mille cherubini in coro, de Schubert; Adeste fideles, nadala popular.

La cantaora Ginesa Ortega, acompanyada a la guitarra per Pedro J. González, interpreta: Madroños al niño, popular.
La coral Polifònica de Puig-reig canta Vinde a ver o neno, popular gallega. Jordi Savall toca al violoncel Fantasia nadalenca. Carreras canta El noi de la mare, tradicional catalana; White Christmas, d'Irving Berlin; l'Ave Maria de Mascagni y Navidad, de Vázquez montalban i Antoni Parera.

Emès a la Segona cadena el 24 de desembre del 1994.

Entrevista realitzada el 1992 a la soprano Victòria dels Àngels en homenatge a la seva carrera i que es va emetre el dia de Santr Esteve el Nadal del 1992. L'entrevista es fa a casa de la soprano i s'hi intercalen diverses interpretacions de Victòria dels Àngels a diferents indrets de Catalunya. Espai dirigit per Montserrat Minobis i realitzat per Roger Justafré, de 51 minuts de durada. Es tracta d'un programa especial per donar a conéixer la seva carrera de soprano mundialment famosa i saber la seva opinió sobre els papers que ha interpretat al món de l'ópera.

 

El programa diari d'informació a La 1, en emissió per a Catalunya, Teleuna, dedica un monogràfic a la soprano Victòria dels Àngels. Sota la direcció de Magda Sampere, presentació de Rosa Maria Molló i realització de Cesc Tomàs. Producció de Maria Guiteras i Pere Olivella. Redacció de Moisés Rodriguez. Imatges de Victòria dels Àngels de jove i caminant pel claustre de la Universitat de Barcelona, on va nèixer. Al col.legi Milà i Fontanals, on va estudiar, al Conservatori del Liceu i del públic que l'aplaudeix en diverses actuacions. Investida Doctor Honoris Causa el desembre del 1987. Rosa Maria Molló l'entrevista.

El músic mundialment admirat Pau Casals decidí com a protesta per la situació política a Espanya no tocar en públic fins que Catalunya recuperés les seves llibertats. Una més de les mostres del mestre en la seva constant luita per la pau, la justícia i la llibertat. Per aquesta trajctòria, va rebre la Medalla de la Pau de l'ONU. El 24 d'octubre del 1971 va parlar i tocar els violoncel -trencant el seu exili musical- davant les Nacions Unides. I hi va pronunciar una emotiva frase en aquells moments històrics: 'I amb a catalan'.

Al seu costat, el secretari general de les Nacions Unides, U-Thant, qui li va imposar la medalla.Tal com expressa la Fundació Pau Casals, ''el seu discurs en agraïment a aquesta distinció i la seva posterior interpretació del cant dels ocells consten com un dels testimonis més impressionants de la seva dimensió humana.''  En el moment que Pau Casals parla de la inhumanitat de les guerres i de l'alegria de rebre la Medalla de la Pau, emocionat, abraça plorant U-Thant

Concert al Palau de la Música, el 1981, 'a capella'. Dirigit per Lluís Millet i Loras, director del cor de 1977 a 1981. Ell mateix explica breuvement cada peça abans de dirigir-la. Vídeo sense caçalera ni crèdits de sortida. Emés el 23 de setembre del 1981. Interpreten:

  • El Cant de la Senyera (Maragall, Millet)
  • Polifonia catalana sdel Cançoner d'Uppsala: Bella de vós som amorós
  • Breu del primer to de la Missa del monjo de Montserrat Joan CererolsEt incarnatus est
  • Dos motets de Tomas Luis de Victoria. "Oh, magnum misterium" i "Ave Maria"
  • El rossinyol, popular catalana
  • El noi de la mare
  • La calma de la mar
  • Les fulles seques, sardana d'Enric Morera, text d'Àngel Guimerà

Enregistrament de la retransmissió del concert en homenatge al mestre Pau Casals el 29 de desembre del 1976. L'Orfeó Català i l'Orquestra Ciutat de Barcelona interpreten "El Pessebre", de Casals, amb la direcció d'Antoni Ros Marbà i amb els solistes Carmen Bustamante, Jaume Baró, Enric Serra Joan Pons i Montserrat Aparici.

La retransmissió del concert - al Palaiu de la Música Catalana, seu de l'Orfeó- comença amb els músics afinant els instruments, La primera part, imatges de la sala i el públic tornant als seus llocs per escoltar la segona part.

A cura de la realització, José Luis Mendizabal i de la producció, Jorge Marín. Imatges en blanc i negre i retolació en castellà. Falten els minuts finals: aquest enregistrament és d'un gran valor ja que durant els anys 70 sovint no es guardaven enregistrades totes les retransmissions.