Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha anat al Suprem aquest matí però s'ha acollit al dret a no declarar perquè el seu processament al jutjat 13 de Barcelona encara no està del tot arxivat. Ja a fora, Aragonès ha criticat que la seva situació genera una indefensió que voreja l'absurd. Qui sí que ha declarat ha estat l'exconseller d'Interior, Jordi Jané, qui ha dit que va dimitir per motius personals. Jané ha assegurat que sempre van treballar en la hipòtesi d'un referèndum pactat.

Les notícies de L'Informatiu del 23/04/2019:

Sant Jordi passat per aigua: La Rambla s'omple de parades, llibres i roses malgrat la pluja

Sant Jordi 2019: La rosa vermella torna a ser la més demanada i els llibreters encaren la jornada amb optimisme

Debat a RTVE: El model territorial provoca els moments més tensos en la setmana decisiva. El debat va ser trending topic mundial a les xarxes i gairebé 8 milions d'espectadors

Eleccions generals: La Junta electoral amplia fins dijous el vot per correu

Judici del 'procés': El tribunal accepta la petició de Pere Aragonès per no declarar

Premis continuarà de cultura: l’actriu Ana Duato i el cantant Loquillo són alguns dels premiats

Setmana electoral: Els candidats catalans fan campanya entre parades de llibres i roses

La Lliga: El Barça ha de guanyar a Vitòria i esperar. El Girona afronta una nova final a Valladolid

NBA. Play off: els jazz del català Ricky Rubio continuen vius després de guanyar per 107 a 91 als Rockets

Trofeu Comte de Godó: En tennis avui el gran protagonista és David Ferrer.

RTVE Catalunya lliura els Premis Continuarà de cultura 2019, en la seva 23a edició. Han recollit el premi Ana Duato, María Dueñas, Sara Mesa, Eva Baltasar, Juan José Millás, Víctor Amela, Loquillo, Manolo García, La Fura dels Baus, Paco Pérez i CaixaForum. En aquesta edició els Premis Continuarà també han reconegut els 60 anys d'història de TVE Catalunya.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts: 

Sant Jordi passat per aigua: La Rambla s'omple de parades, llibres i roses malgrat la pluja

Sant Jordi 2019: La rosa vermella torna a ser la més demanada i els llibreters encaren la jornada amb optimisme

Debat a RTVE: El model territorial provoca els moments més tensos en la setmana decisiva

Setmana electoral: Els candidats catalans fan campanya entre parades de llibres i roses

La Lliga: El Barça ha de guanyar a Vitòria i esperar. El Girona afronta una nova final a Valladolid

Els quatre candidats a les eleccions generals se la juguen aquesta nit a Televisió Espanyola per atraure el vot dels indecisos, els que poden fer inclinar la balança diumenge. Sánchez, Casado, Iglesias i Rivera porten hores preparant-lo i avui han aparcat les seves caravanes. Per primer cop, la pública fa un debat entre els candidats a La Moncloa. Tot està preparat al mític estudi 1 de Prado del Rei on els partits han negociat fins i tot l'ordre d'arribada dels candidats.

I aquests dies de festa per a molts. S'acaben amb temporal de mar a la Costa Brava. Hi ha avisos actius perquè les onades poden superar els 4 metres al Baix i a l'alt Empordà. Per la majoria d'estacions d'esquí catalanes és l'últim dia de la temporada, i a l'aeroport Josep Tarradellas avui és el dia de més trànsit aeri: hi ha 198.000 seients programats.

La tradició de regalar mones es manté. Un any més les pastisseries s'han omplert de padrins que han recollit els pastissos de pasqua pels seus fillols. Els ous de xocolata i la decoració amb plomes no hi falta, tot i que cada vegada més es regalen figures de xocolata.

Avui s'inaugura la tercera edició del BCN Film Fest, el festival de cinema basat en relats literaris. Fins el 30 d'abril passaran pels cinemes Verdi actors com Jeremy Irons i Ruppert Everett... i el director Mike Leigh.

I als esports, l'equip femení de At.de Madrid continua al capdavant de la lliga, després de superar per la mínima l'Espanyol al RCD Stadium, davant de 20.600 espectadors. El Barça torna avui de Munic amb un gol d'avantatge a les semifinals de la Champions davant del Bayern. Les jugadores es mostren prudents abans de la tornada de diumenge al MiniEstadi.

L'Informatiu 22/04/2019

 Amb una allau d'enquestes electorals sobre la taula i que dibuixen diferents escenaris, tots oberts, els partits aprofiten els actes de diumenge per arrebassar-se el vot.

Normalitat a l'estació de Sants de Barcelona després que la línia R16 de Rodalies hagi estat tallada durant 9 hores per una avaria a la catenària entre Vandellós i Cambrils.

Alta ocupació a les estacions d'esquí catalanes que s'han beneficiat de les precipitacions de les darreres setmanes. A les zones més altes trobem gruixos de neu de fins a un metre.

Aquest Sant Jordi es vendran un milió i mig de llibres i s'espera que la facturació creixi un 2% respecte a l'any passat.

L'Espanyol tot just ha empatat a 2 amb el Llevant. El Barça, de la seva banda, és més aprop del títol de Lliga després de guanyar, ahir, la Reial Societat.

 Una dona de 44 anys ha estat assassinada, presumptament, per la seva parella a Sant Cristòfol les Fonts, Olot. L'home, de 38 anys, ha estat detingut a l'interior del domicili. La víctima presentava signes de violència. Un cas que se suma a un altre de violència masclista. Una dona de 37 anys es recupera al 'Hospital Clínic després de patir una brutal agressió sexual la nit de divendres a Barcelona. El presumpte autor ha estat detingut aquest migdia.

La irrupció en campanya dels candidats empresonats ha tornat a polaritzar el debat entre unionistes i independentistes, amb el rerafons de les eventuals aliances a partir del dia 29.

Protecció Civil manté activats en fase de prealerta els plans Inuncat - per mal estat de la mar - i Ventcat, per ratxes de vent de més de 90 quilòmetres/hora.

200 famílies esperen ser reallotjades al barri del Bon Pastor de Barcelona. Viuen a les conegudes com a "cases barates", construïdes a finals dels anys 20. Les van començar a enderrocar el 2001 i als veïns se'ls ofereixen pisos de nova construcció. Per mantenir la memòria del barri, algunes cases es transformaran en museu.

 Amb el 60% de la població amb menys de 25 anys, l'Àfrica és vista com el continent amb més futur. Ens ho explica el periodista, Xavier Aldekoa, que tot just ha publicat "Indestructibles".

Eren una mare i els seus dos fills, de 4 anys i de mesos... Una tragèdia que ha començat de matinada, a quarts de set, per causes que s'investiguen però que ja s'apunten.
Avui acaba el termini per sol·licitar el vot per correu per les eleccions del 28 d'abril./ Catalunya eclipsa tota la resta de temes de campanya aquest Dijous Sant
L'ocupació més notable, d'entorn el 80% es dóna, però, a la costa catalana. A la Daurada les xifres són especialment altes gràcies, en part, al turisme esportiu./ Al Pirineu de Girona s'esperen xifres d'ocupació més baixes, d'entre el 50% i el 70%./ Els turistes que vénen a Barcelona són l'objectiu prioritari dels carteristes. La guàrdia urbana n'enxampa 15 cada dia, fins i tot més.
A partir de demà tant al mercat de Sant Antoni de Barcelona com a la Boqueria hi haurà restriccions d'entrada a grups de turistes... A la Boqueria, encara més restrictives. / El baix índex de lectura en adolescents obliga a buscar solucions com aplicacions per a mòbils. Proposa gimcanes sobre textos ambientats a Barcelona.
El Barça ja sap qui és el seu rival a semifinals de la Champions: el Liverpool que ha eliminat al Porto. Parlant de l'Espanyol, dilluns l'equip femení té un partidàs al RCDE Stadium davant l'Atlètic de Madrid. Abans es viurà l'anada de semifinals de Champions femenina entre el Barça i el Bayern a Munic.

Tràgic incendi a L'Hospitalet de Llobregat. Moren una mare, i els dos fills, un nen de quatre anys i un nadó de mesos, en un incendi al carrer Riera Blanca, al popular barri de la Torrassa
28-a, eleccions generals entrevista a la presó i caravanes electorals a Lledoners, Lleida, Cornellà, Vic i Maçanet
Dies d'escapades la Costa Daurada, amb un 85% d'ocupació i al Pirineu de Lleida són els destins més sol·licitats
Amb il·lusió: Ter Stegen confia en les opcions del Barça amb el Liverpool i entén la desfeta del Manchester City

Demà dijous comença la segona fase de la Setmana Santa, que acaba dilluns de Pasqua. Són dies de molts cotxes a les carreteres i el servei català de trànsit recorda que la majoria de víctimes mortals d'aquest any s'han produït els dies festius com ens explica la Jacqueline Rodríguez./ La guàrdia urbana de Barcelona ha incrementat de manera notable les multes per infraccions, sobretot a les rondes, gràcies a la instal·lació de càmeres als cotxes. Hem pujat a un d'aquests vehicles per veure amb què es troben.

Després de 100 dies al port de Barcelona, finalment l'Open Arms, el vaixell d'ajuda humanitària, pot tornar a navegar pel Mediterrani. L'autorització però, només permet als 9 membres de la tripulació portar material als camps de refugiats de les illes de Samos i Lesbos

Si esteu pensant en fer una escapada de Setmana santa, a Maçanet de Cabrenys, a l'Alt Empordà, ofereixen el Silenci i desconnexió. I ho tenen fàcil perquè hi ha 10 habitants per quilòmetre quadrat i la tecnologia els gira l'esquena.

El Barça és a semifinals de la lliga de campions quatre anys després, gràcies a un doblet de Leo Messi en 20 minuts i un golàs de Coutinho davant del Manchester United. El proper rival del Barça sortirà de l'eliminatòria que avui disputen el Porto i el Liverpool.

RECORDIN, un dels programes que celebra els 60 anys de TVE CATALUNYA, s'estrena aquesta tarda, a dos quarts de set a La 2. Fa una mirada divertida a la història dels programes que s'han fet en aquesta casa a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE.

El Suprem ha denegat a Sánchez, Rull i Turull poder fer actes de campanya en el temps que queda fins al 28A. Igualment també els nega poder aprofitar els recessos del judici per fer spots o rodes de premsa perquè diuen que ja els deixen reunir-se amb els seus advocats durant aquest temps. A la jornada d'avui del judici han declarat policies que es van trobar barreres humanes durant l'1-O.

La junta electoral ha provocat un terratrèmol a la campanya electoral, sobretot a Catalunya. Les seves darreres decisions han suposat un cop de timó i deixen encara més oberts els pronòstics sobre els resultats. La informació electoral està marcada pel repartiment de temps que imposa la Junta Electoral, un criteri que no comparteix el Consell d'Informatiu de TVE.

TVE oferirà l'únic debat a 4 amb els candidats del PSOE, PP, Unidas Podemos i Ciudadanos a la presidència del govern./ La Fiscalia Superior de Catalunya investiga l'intent de boicot a Cayetana Álvarez de Toledo dijous a la UAB./

Al judici del procés, hem escoltat el testimoni de policies nacionals que van actuar a Lleida l'1 d'octubre. Però també, el tribunal s'ha pronunciat sobre la petició dels candidats de Junts per Catalunya jutjats per participar a actes electorals

És el memorial en record a les víctimes de trànsit que l'ajuntament de Barcelona ha instal·lat al costat del passeig marítim, un banc d'acer d'onze metres amb un fragment del poema "cançó de mort callada", de Salvador Espriu./ La guàrdia urbana de Barcelona ha incrementat de manera notable les multes per infraccions, sobretot a les rondes, gràcies a la instal·lació de càmeres als cotxes

Després de 100 dies al port de Barcelona, finalment l'Open Arms, el vaixell d'ajuda humanitària, pot tornar a navegar pel Mediterrani

El Barça és a semifinals de la lliga de campions quatre anys després, gràcies a un doblet de Leo Messi en 20 minuts i un golàs de Coutinho davant del Manchester United./ El comité de competició ha donat la raó al LLevant en la seva denuncia d'alineació indeguda de CHUMI a l'eliminatòria de Copa contra el Barça

El pintor i escultor Jordi Fulla ha mort als 52 anys

El pintor i escultor Jordi Fulla ha mort als 52 anys. Artista destacat de la generació dels 90, la fundació Vila Casas en destaca la mirada conceptual de la seva pintura. Ara mateix el Museu Can Framis acull la mostra "Llindar i celestia", que va començar inspirada en els refugis de pastors i pagesos i que utilitza les pedres per explicar les dificultats que tenim per enfrontar-nos amb la realitat, segons paraules del mateix artista.

Debat a quatre: Pedro Sánchez participarà al de RTVE amb PP, PSOE, Unidas Podemos i Ciudadanos

Crida a la prudència: s'espera una setmana santa amb molta mobilitat a les carreteres catalanes

Permís per navegar: l'Open arms, bloquejat a port fa 100 dies, només podrà transportar material humanitari

Dies de mona: les figures de xocolata i els dibuixos animats tornen a ser els més demanats

3-0 a l'united: la "copa linda", més a prop d'un Barça que avui coneixerà el rival a les semifinals

És el que ha quedat de la catedral de Notre-Dame. Dues terceres parts del sostre han cremat bigues centenàries i cal veure què s'ha salvat del patrimoni. La Fiscalia de París apunta a un accident com a causa del foc. Ara es mira l'estructura. Ja es parla de la reconstrucció de la catedral, símbol de París i del catolicisme. Les mostres de consternació per aquesta joia del gòtic europeu són arreu

Un menor d'edat mor a l'estació de rodalies de renfe de Sabadell Nord després que un tren l'hagi atropellat. Els mossos investiguen les causes d'aquest succés, que ha paralitzat la circulació de trens durant gairebé dues hores.

El funeral de Neus Català, supervivent dels camps de concentració nazis i activista antifeixista s'ha celebrat aquest migdia a Móra la Nova.

Roses, llibres i pa de Sant Jord, a punt per la Diada. Els gremis en volen recuperar l'essència, enfront al mercantilisme que diuen envolta la jornada.

El Barça vol aconseguir el pas a les semifinals de la Champions aquesta nit davant el Manchester United. Valverde disposa de tots els titulars i l'únic dubte es si DEMBELE o COUTINHO acompanyaran de sortida Messi i Suárez.

Les notícies de L'Informatiu del 16/04/2019:

Incendi de Notre-Dame: Le Monde: "es va resistir als nazis. Ara no ens pot deixar"

28-A, Eleccions generals: Al debat els 6 candidats van confrontar models territorials i propostes econòmiques i socials

Segon debat a RTVE: Serà a les 22:10h amb els candidats de PP, PSOE, Unidas Podemos, Ciudadanos, Esquerra i PNB

Neus Català: Nombroses personalitats lloen la figura de la lluitadora antifeixista

Mort a les vies: Un tren de rodalies atropella un menor d'edat a l'estació de Renfe de Sabadell nord

Crim de la Guàrdia Urbana: Comuniquen als dos acusats la pròrroga de la presó preventiva

A punt per Sant Jordi: Els floristes preveuen vendre 7 milions de roses, una mica menys que l'any passat

Ganes de Champions: El Barça no es refia de l'United però ho té tot a favor per plantar-se a semifinals

Eliminatòria oberta: A Torí, Juve i Ajax es disputen una plaça a semifinals en un duel d'històrics a Europa