Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Las mañanas de RNE ha entrevistado a la portavoz de Junts per Catalunya Laura Borrás, que hoy intervendrá en la segunda jornada del debate de investidura y ya ha confirmado el voto en contra de su formación. Borrás ha afirmado que "es evidente que Pedro Sánchez no tiene ganas de gobernar" y ha asegurado que, a tenor de los visto, su intención es "llevarnos a nuevas elecciones". Por otro lado, la portavoz de Junts per Catalunya ha mantenido que el reférendum sobre el derecho de autoderminación sigue siendo una de las prioridades y ha mostrado su indignación por el hecho de que el candidato socialista no hablara de Cataluña.

El grupo parlamentario de Junts per Catalunya (JxCat) en el Congreso de los Diputados se inclina hacia el voto en contra en la investidura de Pedro Sánchez la próxima semana, porque asegura que "no se dan las condiciones" para dar el 'sí', ni tampoco para la abstención. El presidente de la Generalitat, Quim Torra, va un paso más allá y exige hablar de autodeterminación. Mientras, el bloqueo entre Podemos y el PSOE se mantiene.

La portavoz de JxCat en el Congreso de los Diputados, Laura Borràs, asegura que "no se dan las condiciones" para dar el 'sí' a Sánchez, ni siquiera la abstención. Así lo ha asegurado en una entrevista este miércoles en Los Desayunos de TVE,  en la que también ha reclamado "diálogo" al candidato a la investidura.

"Nosotros lo que queremos ofrecer es diálogo para encontrar soluciones políticas a los problemas políticos. Es lo que ofrece Torra y JxCat, es lo que ofrecen los diputados presos políticos. Los que no quieran dialogar, son los que rechazan ese sí a la política", ha afirmado.

Por eso, Borrás cree que sin dialogo, será "muy difícil" darle el voto a favor a Sánchez en la investidura y ha criticado que el diálogo que propone el Gobierno socialista sea "más retórico que real".

El conseller d'interior, Miquel Buch, compareix aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigat per pressumpta desobdiència i prevaricació per haver suposadament cedit locals per l'1 d'octubre quan era alcalde de Premià de Mar.

Mentre Esquerra i Junts per Catalunya continua marcant posicions davant una possible convocatòria electoral quan arribin les sentències del Tribunal Suprem. Esquerra considera que caldria consensuar la necessitat d'aquests comicis i Junts recorda que només el president Quim Torra té la potestat per convocar-los. 

Encara pendents de passar a disposició judicial els quatre detinguts com a pressumptes autors d'una agressió sexual en grup el passat cap de setmana a Manresa.

En clau econòmica la patronal Foment del Treball demana a l'Estat i a la Generalitat una inversió de 10.000 milions d'euros a Catalunya durant els propers 5 anys per poder acabar infraestructures que es consideren estratègiques.

El Festival Sonar està pendent de la decisió que prengui un jutge sobre el fet que Fira Barcelona hagi contractat terceres empreses per muntar les estructures aèries perquè els treballadors que s'hi encarregaven estan en vaga.
 

La nueva presidenta de la Diputación de Barcelona, la socialista Nuria Marín ha defendido en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso el acuerdo alcanzado con Junts per Cat que le ha permitido alcanzar esa presidencia y asegura que ese tipo de pactos son extrapolables a nivel nacional. Reconoce que se han vivido momentos complicados y por eso este pacto, dice, es una buena noticia para que las cosas empiecen a normalizarse. "El acuerdo con Junts per Cat nos da cierta estabilidad".

Esquerra Republicana de Catalunya diu que hi ha un abans i un després en la seva relació amb Junts per Catalunya després de què la formació de Torra i Puigdemont consumessin un ahir el seu pacte amb el PSC per governar conjuntament la Diputació de Barcelona. L'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín, és la nova presidenta de la institució.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la el decret que regula l'impost català sobre begudes ensucrades. Considera que no es va seguir el procés de consulta, audiència i informació pública pertinent el govern diu que no s'anul.la la taxa i que es continuarà pagant.

Avui es repren el judici a l'anomenada Manada de Manresa. D'altra banda, Oriol Pujol Ferrussola recupera el tercer grau penitenciari. L'Audiència de Barcelona ha corregit la decisió del jutge de vigilància penitenciària de retirar-li.

El personal de terra d'Ibèria a Barcelona ha convocat vaga el cap de setmana del 27 i 28 de juliol. Avui coneixerem les notes de tall per accedir a les diferents titulacions a les universitats de Catalunya. I en clau esportiva el nom propi del dia és el d'Antoine Griezzman. El Barça ja ha pagat els 120 milions d'euros de clàusula de rescissió.
 

La unitat de l'independentisme torna a posar-se a prova en l'acte de constitució de la Diputació de Barcelona. Si no hi ha sopreses d'ultima hora la socialista Núria Marín serà la presidenta amb el suport de Junts per Catalunya. Esquerra mantindrà fins l'ultim moment l'oferta a JxCat per a què trenqui el pacte amb el PSC a canvi de la presidència d'aquest organisme. JxCat insisteix en demanar als republicans que trenquin amb el PSC als municipis on els han apartat de l'alcaldia.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn de forma cautelar alguns articles del reglament que regula els vehicles VTC, i un d'ells és el que diu que s'han de pre-contractar amb una hora d'antel.lació. D'altra banda el Tribunal també ha suspès les polèmiques obres de perllongació de la C-32 entre Blanes i Lloret, creu que NO compleixen la Llei contra el Canvi Climàtic.

A Barcelona s'ha constitut la Taula per a l'Emergència Climàtica justament quan la Comissió Europea dóna un toc d'atenció i demana a Espanya actuacions per millorar la qualitat de l'aire entre d'altres a l'area de Barcelona.
 

A l'Audiència de Barcelona continua avui el judici per la pressumpta violació múltiple a una noia de 14 anys a Manresa. El seu testimoni és clau per a què la fiscalia decideixi si manté l'acusació d'abusos contra els processats o l'eleva a agressió sexual. La Comissió 8M Manresa té previst manifestar-se a les portes de l'Audiència.

Al Masnou, al Maresme, hi ha convocada una manifestació unitària per la convivència i de rebuig a les agressions que van patir dijous un grup de menors tutel.lats i alguns monitors del centre on viuen. L'atac, instigat per membres o persones afins a grups i partits d'ultra dreta va ser la resposta a l'intent de violació que un dels menors va cometre contra una noia del poble.

En plana política la setmana comença marcada per l'enèsim desencontre entre Junts per Catalunya i ERC després del malestar que ha generat entre els republicans que els junters pactessin amb el PSC governar conjuntament la Diputació de Barcelona, JXCAT recorda a Esquerra que també ha pactat amb els socialistes per apartar-los d'algunes alcaldies on havien estat els més votats i els demana una proposta per revertir aquests pactes.
 

Tensión entre ERC y JxCat tras el acuerdo alcanzado con el PSC para gobernar con JxCat la Diputación de Barcelona, cuya presidencia recaerá en los socialistas, la asumirá la alcaldesa de L'Hospitalet, Núria Marín. Grabriel Rufián, el diputado de Esquerra en el Congreso, ha reaccionado con indignación en Twitter, pero no ha sido el único en expresar su malestar con un pacto que "ha dejado tocada" la confianza entre ERC y JxCat, según Segi Sabriá. 6/7/19

L'autopsia haurà de determinar la identitat i causes de la mort de la persona el cos de la qual s'ha localitzat aquest dimecres en un domicili de Terrassa on els Mossos buscaven a Mònica Borràs, una dona desapareguda l'agost de l'any passat. Els agents han detingut la seva parella per la seva pressumpta vinculació amb la desaparició.

En clau política, Manuel Valls,  anuncia que es queda a l'Ajuntament de Barcelona i carrega contra Ciutadans per pactar amb VOX i no plantejar alternatives. Ciutadans es defensa i diu que no accepta lliçons de constitucionalisme. Junts per Catalunya intenta reordenar el seu espai tancat el cicle electoral. Aquest dimecres s'han reunit a Waterloo els ex presidents Artur Mas i Carles Puigdemont per parlar del futur de la formació.

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'anomenat cas del 3% imputa a 15 empreses per suposades comissions irregulars a Convergència Democràtica de Catalunya a canvi d'obra pública.

L'activista Roger Español diu haver identificat l'escopeter que va disparar la pilota de goma que va provocar que perdés la visió d'un ull l'ú d'octubre de 2017.

En clau esportiva el Barça es manté viu al playoff de la final de la lliga ACB, i força el quart partit contra el Reial Madrid.
 

48 hores després que els tres regidors independents de la formació de Manuel Valls donessin suport a la investidura d'Ada Colau, Ciutadans ha anunciat que trenquen amb el partit de l'exprimer ministre francès. Valls ha fet públic un comunicat on s'ha limitat a dir que està analitzant la situació. Des del PSC han criticat la formació taronja per no voler evitar un govern independentista, com si va fer Valls, mentre que Junts per Catalunya considera que aquests últims esdeveniments faciliten un nou tripartit a Barcelona.

El concejal de JxCat en Barcelona en prisión preventiva por el juicio del 'procés', Joaquim Forn, ha sido recibido en el salón de plenos del Ayuntamiento de Barcelona con abrazos y saludos afectuosos por parte de sus compañeros de partido. Forn ha llegado al consistorio custodiado por agentes de los Mossos d'Esquadra, después que el Tribunal Supremo autorizara su traslado a Cataluña para participar en la sesión constitutiva.