Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un hombre de 62 años ha matado supuestamente con un arma de fuego a su mujer, de 55 años, y a su propio hijo, de 27, en una vivienda de la localidad valenciana de Benaguasil y posteriormente se ha suicidado. La delegada del Gobierno en la Comunidad Valenciana, Pilar Bernabé, ha confirmado en una comparecencia en el lugar del suceso que "la pareja no estaba en el sistema VioGén y no había denuncias previas". Además, Bernabé ha añadido que el hombre tenía permiso de armas. Por su parte, el alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, ha decretado tres días de luto en la localidad.

Foto: EFE/Kai Försterling

-Un contratemps en un dels vaixells que anava a remolcar este iot amb bandera britànica que va quedar encallat a la platja de Pinedo dilluns, esta retardant el seu reflotament i que puga ser conduït al Club Nautic de València. 

-La cocaïna està present en la mitat dels casos atesos per adiccions en l'ONG PATIM. L'associació ha presentat la Memòria de 2023, on destaca que la majoria dels pacients que demanen ajuda, son homes majors de 40 anys. 

-Prop de 16.000 mestres opositen demà per una de les 1865 places que ha convocat la conselleria d'educació al cos de docents. 

-El Síndic de Greuges, el defensor del poble valencià, estudiarà el punt extra que concedix Educació als colegis per triar el seu alumnat per al pròxim curs. 

-En uns instants els remolcadors tornaran al mar este iot amb bandera britànica que va quedar encallat a la platja de Pinedo dilluns. Totes les operacions que es feren ahir de vesprada resultaren infructuoses. 

-Prop de 16.000 mestres opositen demà per una de les 1865 places que ha convocat la conselleria d'educació al cos de docents. 

-La Confederació Gonzalo Anaya de pares i mares ha denunciat davant el Síndic de Greuges, el defensor del poble valencià, el punt extra que concedix Educació als colegis per triar el seu alumnat per al pròxim curs.

-Compte arrere per al festival de pop rock que marca l'inici de la temporada musical d'estiu. Les Arts comença esta vesprada.

-Últim dia de la PAU, l'antiga sel.lectivitat. Pendents de les notes que es publicaran el pròxim 14 de juny estan els més de 24.200 alumnes que s'han examinat estos tres dies a tot el territori valencià. 

-El Banc Central Europeu canvia de rumb i per primera vegada en 8 anys abaixa el preu dels diners. Ho ha fet en un quart de punt fins el 4.25% després de 10 apujades consecutives 

-La jugadora alacantina de volei-platja, Liliana Fernández, participarà per quarta vegada consecutiva en uns jocs olimpics, esta vegàda junt a l'oriolana, Paula Soria.

-Hui els alumnes de tercer de la ESO d'un institut d'Alcoi s'han avançat a la jornada electoral de diumenge. En una simulació de comicis han pogut aprendre com funciona el sistema espanyol de votació. 

  • Se celebra el Día Mundial del Medio Ambiente y las Naciones Unidas han puesto el foco en la desertificación
  • La sequía, la agricultura comercial, el abandono de tierras o la concentración de actividad en las zonas costeras son las causas principales

-Pendents de les notes que es publicaran el pròxim 14 de juny estaran els més de 24.200 alumnes que s'han examinat estos tres dies a tot el territori valencià. 

-Davant la preocupació per la falta de metges a l'estiu, la conselleria de Sanitat ha anunciat que incentivarà econòmicament els facultatius.

-La jugadora alacantina de volei-platja, Liliana Fernández, participarà per quarta vegada consecutiva en uns jocs olímpics, esta vegada junt a l'oriolana, Paula Soria.

-El ponent ha provocat hui que les màximes s'hagen disparat i que estigam tenint una jornada especialment calorosa, quan encara falta una quinzena per a l'entrada oficial de l'estiu. 

-Preocupa la falta de metges a l'estiu. La falta de professionals és un problema estructural que s'agreuja per les vacances.

-Famílies del centre d'Educació Especial, L'Encarnació de Torrent, s'han concentrat este matí a les portes del centre. Protesten per les nombroses incidències amb el transport escolar de l'empresa Monbus, que encara pateixen. 

-La Guàrdia Civil ha detingut a Sax un home que gravaba amb càmera oculta imatges íntimes de clients i treballadores.

-Jornada de ventalls i are condicionat. Apuja la temperatura. 35 graus s'esperen a Ontinyent, 34 a Requena o 33 a Gandia. La màxima més baixa es registrarà a Vinaròs, 25 graus. 

-Hui és el Dia Mundial del Medi Ambient. Una jornada que pretén conscienciar sobre la importància de protegir el nostre ecosistema.

-Les dades recollides per les estacions de mostreig de qualitat de l'aire, també indiquen que els nivells de València continuen estant molt per damunt dels 10 micrograms per metre cúbic que recomana l'OMS, com els 37 que marca habitualment el mesurador que hi ha enfront de l'Hospital General.

-Jornada de ventalls i are condicionat. Apuja la temperatura. 35 graus s'esperen a Ontinyent, 34 a Requena o 33 a Gandia. La màxima més baixa es registrarà a Vinaròs, 25 graus. 

-Hui és el Dia Mundial del Medi Ambient. Una jornada que pretén conscienciar sobre la importància de protegir el nostre ecosistema.

-Les dades recollides per les estacions de mostreig de qualitat de l'aire, també indiquen que els nivells de València continuen estant molt per damunt dels 10 micrograms per metre cúbic que recomana l'OMS, com els 37 que marca habitualment el mesurador que hi ha enfront de l'Hospital General.

-Amb l'examen de castellà, han començat les proves de la PAU 24.244 estudiants valencians. El 59% són dones i el 41% homens. 

-A migdia, hem conegut els 7 guardonats de la trenta-sisena edició dels premis Rei Jaume I. Hi ha dos valencians, l'economista Francisco Pérez de l'institut valencià d'investigacions econòmiques i el mamprenedor Víctor Amarnani.

-3.414 persones deixaren d'engrossir les llistes del labora en la Comunitat Valenciana. És un descens de l'1.07% en comparació a l'abril. 

-Pepe Reina, ha deixat el Villarreal. Després d'arribar al club groguet per segona vegada en juliol de 2022, buscarà una nova destinació. 

-Un control parental de fàbrica a tots els dispositius electrònics o reforçar la vigilància dels pediatres. Són algunes de les mesures que planteja el govern per a protegir els menors de l'abús d'internet i les xarxes socials. 

-Amb l'examen de castellà, han començat les proves de la PAU 24.244 estudiants valencians. El 59% són dones i el 41% homens.

-Fa uns instants hem conegut els 7 guardonats de la trenta-sisena edició dels premis Rei Jaume I. Han estat escollits entre 230 candidatures. 

-L'atur va abaixar en maig a la Comunitat Valenciana en 3.414 persones, és un descens de l'1.07% en comparació al mes d'abril. Actualment hi ha 316.096 persones inscrites en les llistes del Labora. Tot i això, són 14.822 menys que fa un any. 

La comunidad científica se ha unido para conseguir el reconocimiento de la Albufera de Valencia como Reserva de la Biosfera por parte de la Unesco. En concreto, los jurados de la 36ª edición de los premios Rei Jaume I, entre los que se encuentran 20 premios Nobel, han dado este lunes su apoyo unánime a esta petición al considerar los humedales como "fundamentales" para conservar la biodiversidad, no siendo "prudente su destrucción". Entre otras cuestiones, el objetivo de esta iniciativa es ampliar la figura de protección sobre el espacio natural que permita conservar la diversidad biológica y ofrecer medios de subsistencia sostenibles a las comunidades locales. Así, lo han defendido en un acto celebrado en el Auditorio Santiago Grisolía en el Museo Príncipe Felipe de la Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia, en el que han respaldado la solicitud liderada por el Ayuntamiento, con el apoyo de la Generalitat.

-Suport unànime del jurat dels premis Rei Jaume I format entre d'altres personalitats per 20 premis Nobel a la declaració de l'Albufera com a reserva de la biosfera.

-Demà comencen ací a la Comunitat Valenciana les proves d'accés a la universitat, l'antiga selectivitat. 24.244 estudiants afrontaran tres dies d'exàmens, són un 5% més que l'any passat.

-La ramaderia extensiva té un paper fonamental com a tallafocs. A Villalonga, a la Safor, la pastura de cabres ajuda a netejar els boscos per a evitar que en cas d'incendi siguen tan virulents.

-Moure's en bici millora la qualitat de l'aire i ajuda a frenar el canvi climàtic. A més és un mitjà beneficiós per a la salut. Hui en el dia mundial de la bicicleta els usuaris reivindiquen carrils bici més amples.

-Hui en el dia mundial de la bicicleta els usuaris reivindiquen carrils bici més amples, replantejar el seu disseny ja que ara han de conviure amb altres mitjans de transport personal com els patinets. 

-L'edició d'enguany dels Premis Jaume I ha comptat hui amb un acte de suport dels 20 premis Nobel del jurat a la declaració de l'Albufera com a reserva de la biosfera.

-Més de 24.000 alumnes comencen demà les proves d'accés a la Universitat, la Pau, a la Comunitat Valenciana. 

-La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup delictiu que provocava incendis en empreses de tractament de fusta i distribució de palets d'Alacant, València, Castelló i Madrid.

-Feia més d'un mes que no plovia a València, des del 29 d'abril. Encara que només s'han registrat 0,5 litres per metre quadrat segons l'AEMET. També han abaixat les temperatures.

-8 de cada 10 valencians estan en contra que es fume en les terrasses de bars i restaurants. Es desprèn d'una enquesta feta per la societat valenciana de medicina familiar.  

- L'ultrafondista d'Alfafar, Iván Penalba, afronta un nou repte: La conquesta dels inferns.

-Feia més d'un mes que no plovia a València, des del 29 d'abril. Encara que només s'han registrat 0.5 litres per metre quadrat segons l'AEMET.

-El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha rebut hui al palau de la Generalitat al síndic de Compromís Joan Baldoví. És la primera trobada oficial de la legislatura entre d'ambos dirigents.

-El secretari general de la UGT, Pepe Àlvarez, ha participat este matí a València en l'Assemblea General del sindicat a la Comunitat Valenciana. 

-Experts en alèrgies i inmunologia aborden des de hui a Fira València els efectes que està tenint el canvi climàtic en estes patologies. 

-2023 va ser extremadament càlid i extremadament sec a la Comunitat. 

-Modificar els estatuts de les comunitats de veïns per prohibir l'ús turistic de les vivendes comença a estendre's segons els administradors de finques de València. 

-Col·lectius ambientalistes i experts de la Universitat demanen a la Generalitat i al Govern que deixen de banda la polèmica sobre els hectòmetres cúbics que arriben al llac de l'albufera, i treballen junts per a garantir la quantitat i qualitat de l'aigua.

-Més de la meitat dels jovens valencians d'entre 14 i 18 anys han vapejat... Demà se celebra el Dia Mundial sense tabac i hui des de l'associació espanyola contra el càncer han insistit: els vapers també son tòxics i perillosos.

-2023 va ser extremadament càlid i extremadament sec a la Comunitat. 

-El dia en què el Congrés ha donat el vist i plau definitiu a la llei d'amnistia, el govern valencià ha anunciat que presentarà un recurs d'inconstitucionalitat. 

-La policia nacional ha detingut a Dénia els pares d'un bebé de tres mesos ingressat per una dotzena de fractures en l'Hospital General d'Alacant. 

-Més de la meitat dels jovens valencians d'entre 14 i 18 anys han vapejat... Demà se celebra el Dia Mundial sense tabac i hui des de l'associació espanyola contra el càncer han insistit: els vapers també son tòxics i perillosos.

-L' Audiència nacional ha absolt l'ex president Francisco Camps de les adjudicacions irregulars a Orange Market per al montatge de l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur. 

-La Universitat Politècnica de València anuncia que denunciarà per vandalisme els estudiants de l'acampada Palestina. 

-30.000 jóvens valencians tenen dret a votar per primera vegada en les eleccions al parlament europeu del 9 de juny. El vot jove ha crescut, però les institucions europees continuen despertant-los poc d'interés.

-S'imaginen acudir al seu metge de capçalera i que li recepte una lectura sanadora? El centre de Salut de Rafalafena de Castelló prescriu llibres des de 2018. 

-Absolt Francisco Camps de les adjudicacions irregulars a Orange Market per al montatge de l'stand de la Comunitat Valenciana en Fitur. 

-Per unanimitat, el ple de l'ajuntament de València ha aprovat no concedir noves llicències per a apartaments turístics durant un any, prorrogable un altre més.

-Al Senat el ministre de transports, Óscar Puente, ha defemsat la construcció d'un pas inferior a Alfafar per a eliminar el pas a nivell.

-La Universitat Politècnica de València va suspendre anit el forum d'ocupació previst per a hui per, diuen, problemes de seguretat relacionats amb l'acampada palestina. 

-Hui fa un any de la victoria del Partit Popular en les eleccions autonòmiques i Carlos Mazón ha fet balanç.

-La direcció de Ford en Almussafes ha plantejat hui als sindicats ampliar l'ERTO vigent que acabava el 20 de juny.

-El risc de pobresa entre xiquets i adolescents valencians va créixer quasi huit punts en 2023 i açò té conseqüències. En la seua dieta, cada vegada consumixen més productes ultraprocessats. I és que la qualitat de l'alimentació està relacionada amb el poder adquisitiu de les famílies. 

-15'5 per cent. És el nombre de jóvens valencians que han pogut emancipar-se. La Comunitat Valenciana és l'octava d'Espanya amb la taxa més baixa, seguix per davall de la mitjana estatal. 

-L'equip d'handbol femení d'Elx l'Atticgo ha fet història. Divendres en un partit que dominaren per complet van guanyar el seu primer títol europeu a Eslovàquia.