Enlaces accesibilidad

"Girona temps de flors" omple la ciutat de colors i olors

  • Descobriu fins a 195 instal·lacions florals
  • Gaudiu de "L'holandès errant", de Wagner, al Liceu
  • Escolteu Joaquín Cortés i la seva “Esencia”
  • Veieu el gran moment del circ al Festival "Trapezi"

Per
Punts de vista - 18/05/2017

"Girona temps de flors", fins 21 de maig tve

Aquesta setmana de maig de bonança, que ja sembla estiu, ens hem acostat a Girona, a passejar-nos i a filmar l’exposició de flors de Girona, ara coneguda com “Girona temps de flors”. Allà hem enregistrat les entradetes del programa i un clip per començar, d’aquesta mostra d’art floral que ja té seixanta-dos anys d’existència. Amb el trenet turístic o passejant, podeu descobrir un total de 195 instal·lacions florals per tota la ciutat, amb llocs emblemàtics com la Catedral, Sant Pere de Galligants, l’antic Cinema Modern, els Banys Àrabs o la muralla gironina.

No us ho perdeu, “Girona temps de flors” dura fins diumenge, 21 de maig.

Punts de vista - Girona, temps de flors

També, en relació a l’exposició de Girona, en Salva Rich –bon jardiner i coneixedor del tema- proposa un reportatge sobre com les flors esdevenen art, gràcies a l’empresa Art Floral Girona, amb seu a la Bisbal d’Empordà i també present a “Girona Temps de Flors” amb una instal·lació impactant als soterranis de la Catedral.

La cita de la setmana, doncs, relacionada amb les flors, és una frase molt coneguda de l’actriu Joan Crawford, que ho tenia claríssim quan la va dir, amb lucidesa total:

“Envieu-me flors mentre visqui. Quan estigui morta, no em faran cap falta”

ÒPERA: “L’HOLANDÈS ERRANT”

La gran superproducció operística

La gran superproducció operística "L'holandès errant", al Liceu tve

Del món de l’òpera, l’Arantxa Tormo i en Salva Rich van gaudir com nens al Liceu, amb la gran superproducció operística “L’holandès errant”. Amb llibret i música de Richard Wagner, aquesta nova versió és la innovadora producció del director d’escena i de cinema PHILLIP STOLZL, que reinterpreta la història i la ubica en una espectacular biblioteca on tot serà possible.

Punts de vista - Òpera: "L'holandès errant"
El director d'escena i de cinema PHILLIP STOLZL ubica l'òpera en una espectacular biblioteca on tot serà possible

El director d'escena i de cinema PHILLIP STOLZL ubica l'òpera en una espectacular biblioteca on tot serà possible tve

“ESENCIA”, DE JOAQUÍN CORTÉS

Joaquín Cortés, amb l'equip del programa

Joaquín Cortés, amb l'equip del programa "Punts de vista" tve

L’entrevista llarga de la setmana és al “bailaor” JOAQUÍN CORTÉS, que ha estrenat un nou espectacle a Barcelona, “Esencia”, que es representa al Teatre Tivoli fins diumenge vinent, 21 de maig. Hem acompanyat a Joaquín Cortés a l’escola de flamenc José de la Vega, del Carrer d’Aribau, on l’hem entrevistat per conèixer tot sobre el nou espectacle i també, per repassar la seva ja llarga trajectòria, que l’ha convertit en un dels grans mestres del flamenc a nivell mundial.

Punts de vista - "Esencia" de Joaquín Cortés

"Esencia", de Joaquín Cortes, es representa al Teatre Tivoli fins diumenge 21 de maig tve

FESTIVAL TRAPEZI DE REUS

Del món del circ, en Jordi Vila i Guillamet no s’ha perdut la darrera edició del sensacional “Trapezi” de Reus. Amb un equip de càmeres format per March Forch i Manel Andreu, van enregistrar dissabte passat una tria dels espectacles del festival que demostren el gran moment que viu el circ, entès com un entreteniment ple de poesia i per totes les edats. A més de diferents artistes presents al Festival, al reportatge també ens ho explica LEANDRO MENDOZA, director artístic del “Trapezi” de Reus.

El circ, entès com un entreteniment ple de poesia i per totes les edats

El circ, entès com un entreteniment ple de poesia i per totes les edats tve

La nit dels Museus

I finalment, acabem el “Punts de vista” amb un videoclip de La nit dels Museus, que és el proper dissabte, 20 de maig. A més de concerts, visites guiades, tallers i d’altres activitats, tots els museus seran oberts de manera gratuïta fins la matinada.

Tot això i algunes sorpreses més de regal, el dijous 18 de maig al “Punts de vista”, a les 19:30 del vespre, a La 2 de TVE-Catalunya. I ja ho sabeu: en cultura, tot és qüestió de “Punts de vista”.