Enlaces accesibilidad

Antoni Tàpies, el record de les imatges

Per

Quan Joaquim Maria Puyal va portar Tàpies al "Vosté pregunta" va oferir-nos unes imatges de com treballava l'artista al seu taller. Unes imatges que ens reviuen la persona, la tècnica, la passió d'aquells moments...

La televisió catalana dels primers anys tenia pressa per mostrar tots els factors que conformen una societat. Els artistes van poder mostrar-nos els espais on creaven. Si la funció pública d'un mitjà continua essent la mateixa any rere any, els valor dels arxius de televisió es fan més grans ens el temps.

Ara que es compleixen 4 anys de la mort del pintor destaquem aquest programa de Puyal i també una entrevista que Tàpies concedí a Montserrat Roig.

Pertany a la sèrie d'entrevistes -que més que entrevistes eren converses- que malauradament i per ordre de més amunt la periodista i escriptora va haver d'abandonar. Però a totes hi va deixar la seva petja inconfonible: aquell pas per cada tema, mirant de front el convidat i fent que s'expressés sense pressa i amb sinceritat.

En aquest programa -enregistrat el 1977- Tàpies fins i tot ens mostra els seus coneixements històrics, polítics... I explica els seus anhels.

Li deia a Montserrat Roig que estava "a l'expectativa" -com tothom aquell any. Però l'àmplia obra d'Antoni Tàpies i els centenars d'exposicions i reconeixements que rebé arreu del món ens indiquen que molt del que volia fer es materialitzà.