Enlaces accesibilidad

Nadius digitals

  • L'ús pedagògic de les noves tecnologies canvia la manera d'ensenyar i obre noves possibilitats de negoci a petites empreses tecnològiques. Entrevistem el Marc i la Mariona que, gràcies a una campanya de micromecenatge, han creat una petita empresa que fa bicicletes de bambú.
  • Entrevistem Albert Adrià, que acaba de ser nomenat millor xef pastisser del món.

Per
Tinc una idea - 21/06/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Cada vegada més el mòbil s'utilitza a les escoles com a eina educativa. L'ús pedagògic de les noves tecnologies canvia la manera d'ensenyar i obre noves possibilitats de negoci a petites empreses tecnològiques. Coneixerem algunes d’aquestes aplicacions i noves tecnologies educatives. També entrevistem el Marc i la Mariona que, gràcies a una campanya de micromecenatge, han creat una petita empresa que fa bicicletes de bambú. I finalment entrevistem Albert Adrià, que acaba de ser nomenat millor xef pastisser del món. A més el restaurant Tickets que regenta amb el seu germà Ferran i altres dos socis ha entrat en el rànquing dels 50 primers restaurants del món.

Nadius digitals

Cada vegada més el mòbil s'utilitza a les escoles com a eina educativa. L'ús pedagògic de les noves tecnologies canvia la manera d'ensenyar i obre noves possibilitats de negoci a petites empreses tecnològiques.

Durant el programa coneixerem algunes d’aquestes aplicacions i noves tecnologies educatives.  Jordi Vilar,  professor de tecnologia d’ESO explica: “Sovint els professors hem deixat de ser els que més sabem de la classe. Ara el professor també passa a ser un facilitador. Els diem per on poden començar i cada un arribarà allà on pugui o vulgui. La idea és acompanyar-los”. I Cristina Álvarez,  ens diu: “Sóc mestre des de fa 10 anys i els meus alumnes tenien dubtes i sobretot els pares volien ajudar-los i no sabien com. Llavors treballava com a col·laboradora en una web que resolt problemes de la vida quotidiana i vaig pensar per què no utilitzar aquesta web per resoldre els dubtes dels meus alumnes”.

Bicicletes de bambú

Al programa també entrevistem el Marc i la Mariona que, gràcies a una campanya de micromecenatge, han creat una petita empresa que fa bicicletes de bambú.

Van tenir la idea arran d’un viatge a l’interior de la Xina i un cop retornats a Barcelona es van posar a crear el seu propi projecte empresarial. Les seves bicicletes són totalment manuals i ja en venen a diversos indrets d’Europa.

En Marc ens explica el procés de producció i ens diu “en fabriquem una mitjana de 2 cada 2 setmanes”.

Albert Adrià o com ser més creatiu

Entrevistem Albert Adrià, que acaba de ser nomenat millor xef pastisser del món. A més el restaurant Tickets que regenta amb el seu germà Ferran i altres dos socis ha entrat en el rànquing dels 50 primers restaurants del món.

En format Màster Class ens dóna alguns consells per fomentar la creativitat i el treball en equip.

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

Les emocions s'encomanen. La calma també s'encomana

V. Alujas i G. Simó del llibre Arquitectura de la calma

Comunicar el teu projecte és fonamental

A.Cabal i J.Aracil,  del llibre Tu idea mola