Enlaces accesibilidad

El nostre cinema a la carta

  • Coneixerem Filmin, una empresa catalana que acaba de guanyar un dels Premis Sant Jordi de cinematografia i que, a través d’una plataforma on line, aposta pel cinema d’aquí donant suport als joves creadors.
  • Us presentem el cas de Jordina Blanch, que ha decidit deixar la seva feina a l’administració per dedicar-se a allò que realment l’apassiona: la promoció d’actes i iniciatives culturals, sobretot del món del circ.
  • Entrevistem Joan Torrent, director de la UOC Business School que ens explica el valor de la col·laboració, sobretot entre els joves emprenedors de nous projectes.

Per
Tinc una idea - 3/05/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui coneixerem Filmin, una empresa catalana que acaba de guanyar un dels Premis Sant Jordi de cinematografia i que, a través d’una plataforma on line, aposta pel cinema d’aquí donant suport als joves creadors. També us presentem el cas de Jordina Blanch, que ha decidit deixar la seva feina a l’administració per dedicar-se a allò que realment l’apassiona: la promoció d’actes i iniciatives culturals, sobretot del món del circ. I entrevistem Joan Torrent, director de la UOC Business School que ens explica el valor de la col·laboració, sobretot entre els joves emprenedors de nous projectes.

El nostre cinema a la carta

Filmin és una plataforma on line de pagament que permet veure pel·lícules i sèries de televisió.

Juan Carlos Tous,  director general de Filmin, ens explica: “Vam veure que hi havia un forat on no s’hi havia posat ningú a Espanya. Vam aprendre d’altres propostes que sorgien als Estats Units i finalment vam buscar una empresa que ens pogués ajudar a nivell tecnològic i així és com va néixer Filmin”.

té com a objectiu principal apostar pel cinema de proximitat i donar suport als joves creadors

L’empresa catalana té com a objectiu principal apostar pel cinema de proximitat i donar suport als joves creadors a l’hora de distribuir el cinema. Dani de la Orden, director de cinema, hi afegeix: “Està molt bé perquè la gent que mira Filmin són gent que estima molt el cinema, és un públic que té un punt més perquè les pel·lícules que hi ha són força d’autor. Es tracta d’un públic que selecciona bastant el que vol veure i vol saber què hi ha darrere d’una pel·lícula”. Filmin obrirà seu a Mèxic i té la intenció de portar el model de la seva empresa a la resta d’Europa.

Jordina Blanch, canvi de rumb

Al programa d’avui també ens hem desplaçat a la Central del Circ,  la fàbrica de creació de Barcelona destinada especialment a l’entrenament i creació del circ. Diverses companyies, tant nacionals com europees, preparen els seus espectacles en aquest espai d’entrenament, assaig i creació.

Jordina Blanch va decidir deixar la seva feina a l’administració per poder dedicar-se al món de la promoció de la cultura i del circ en particular. Blanch ens explica: “Va ser una decisió bastant impulsiva. Les ganes de treballar més en aquest sector de les arts escèniques, sent autònoma i llençar-me a aquesta feina de gestor cultural que és el que realment m’agrada”.

han aconseguit dignificar un ofici que, malgrat les dificultats econòmiques, torna a estar de moda.

Els 10 anys de treball de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, han aconseguit dignificar un ofici que, malgrat les dificultats econòmiques, torna a estar de moda. Juan Ramón Graell, de l’associació, ens comenta: “La situació del circ català està en un moment dolç. Hem aconseguit créixer molt i hem aconseguit quadruplicar el nombre d’artistes de circ a Catalunya”.

Joan Torrent Sellens, Uoc Business School

És molt important que els joves col·laborin i que tinguin en compte la idea de l’auto-ocupació.

Bona part dels microprojectes empresarials tenen una inversió inicial entre 20 i 30 mil euros.  Joan Torrent,  director de la UOC Business School, ens explica quin és el valor de la col·laboració, sobretot si es parla de gent jove emprenedora que té com a fita engegar un nou projecte empresarial: “És molt important que els joves col·laborin i que tinguin en compte la idea de l’auto-ocupació.

Avui hi ha moltes possibilitats de fer coses a través de la xarxa amb altres persones, cosa que fa anys no teníem. El més important és formar-se, ajudar a què les empreses tinguin un entorn adequat i canviar la cultura dels negocis”.

I els nostres TUI o consells:

Per què els joves amb formació tenen dificultats per trobar feina?

A.Segarra i Ll.Miret, del llibre 100 qüestions d'economia

Sabia escoltar, callar quan convenia i dir el que pensava

Josep Bofarull,  del llibre Temps après