Enlaces accesibilidad

Videojocs amb ànima musical

Us presentem una empresa catalana de videojocs que ha tingut la idea d’incorporar música interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona al seu nou videojoc.

També podreu conèixer Jordi Morera, un forner que acaba de guanyar el premi al millor jove artesà innovador.

Per
Tinc una idea - 19/04/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui us presentem una empresa catalana de videojocs que ha tingut la idea d’incorporar música interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona al seu nou videojoc. Del seu primer videojoc se n’han fet més de 3 milions de descàrregues. També podreu conèixer Jordi Morera, un forner que acaba de guanyar el premi al millor jove artesà innovador.

Videojocs amb ànima musical

Al programa d’avui podrem conèixer Beesquare, una empresa catalana de videojocs que ha tingut la idea d’incorporar al seu nou producte una banda sonora interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona. Sabri Nasit, cofundador de l’empresa, ens explica: “L’ànima del videojoc és la música, és la que dóna el toc final de l’experiència perquè un videojoc no només és una mecànica que vas jugant i vas guanyant o perdent, sinó que ha de ser una experiència”.

El compositor de la banda sonora és Óscar Araujo, que ha guanyat un premi IFMCA, els premis internacionals de les bandes sonores.  Araujo ens diu: “És complicat composar música per videojocs perquè has de fer una música interactiva i que sigui intel·ligent”.  L’empresa, que es va crear des de zero ara fa tres anys, ja ha aconseguit més de 3 milions de descàrregues amb el seu primer videojoc llançat al mercat.

Jordi Morera, millor jove artesà innovador

Al programa d’avui també coneixerem el cas de Jordi Morera, un forner de Vilanova i la Geltrú que ha guanyat el premi al millor jove artesà innovador perquè, entre altres coses, ha decidit apostar i treballar amb un nou cereal; el tritordeum.  Jordi ens explica: “Els productes que es poden elaborar amb aquest nou cereal són molt variats. És molt versàtil en aquest sentit”.

També ens hem desplaçat al Parc Científic de Barcelona, on hi treballen investigadors i experts en el desenvolupament d’aquest cereal. Paul Lazzeri,  el director tècnic Agrasys –l’empresa encarregada de la producció del cereal- ens diu: “El tritordeum té algunes propietats diferents com ara alts nivells de luteïna –un pigment antioxidant-, fibra alimentària i el gluten que té el tritordeum és molt digestible”.  Com el Jordi Morera, més de 400 empreses d’Espanya, Itàlia i França ja fan servir el tritordeum.

I els nostres TUI o consells:

"Amunt i avall i tornar a començar"

Erica Ariel

"Podem entrenar el cervell perquè sigui més flexible”

Marta Romo