Enlaces accesibilidad

Laura Barbao. Negocis amb swing

  • Reportatge sobre Laura Barbao, una aficionada al swing que va deixar la seva feina per crear una línea de sabates adequades per aquest ball
  • Veurem un reportatge sobre The South Face, una petita ONG creada i gestionada per joves.
  • Entrevista a Alfons Cornella, director científic del projecte “KitCaixa Jóvenes emprendedores”

Per
Tinc una idea - 23/11/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

pròxim programa emetem un reportatge sobre Laura Barbao,  una aficionada al swing que va deixar la seva feina per crear una línea de sabates adequades per aquest ball, ara tant de moda a Barcelona. També veurem un reportatge sobre The South Face, una petita ONG creada i gestionada per joves. L’objectiu principal és facilitar l’accés de joves kenians, sobretot noies a la universitat. Finalment emetem una entrevista a Alfons Cornella, director científic del projecte “KitCaixa Jóvenes emprendedores”, que s’ha fet recentment al Silicon Valley de San Francisco als Estats Units.

Laura Barbao. Negocis amb swing

A Barcelona el swing està de moda i en conseqüència el nombre d’aficionats a aquesta modalitat de ball no para de créixer. N’hi ha que fins i tot han fet del swing un negoci. És el cas de Laura Barbao, una jove apassionada d’aquest ball que deixa la seva feina com a comercial en una empresa d’informàtica per crear la seva pròpia línea de sabates adequades per ballar swing. Actualment el negoci va bé i ja no només ven el producte a Barcelona, sinó que també ho fa a països d’arreu del món.

Laura Barbao ens explica: “El swing ha suposat un canvi radical de tota la meva vida, vaig passar de treballar en una gran empresa a treballar per mi mateixa, no cobrar, vaig passar de no ballar a ballar, vaig passar a tenir una parella que vaig conèixer ballant swing i ara ha suposat i suposa la meva felicitat absoluta”

The south face: Àfrica vista pels joves

The South Face és una petita ONG creada i gestionada per joves. Tenen la seu a Caleidoscopi, un centre de cotreball al Raval de Barcelona. El principal objectiu d’aquesta organització és facilitar l’accés universitari a joves kenians, sobretot noies.

El principal objectiu d’aquesta organització és facilitar l’accés universitari a joves kenians

Actualment ja n’hi ha 9 que estudien amb una beca a la Universitat de Nairobi. Els fundadors de la ONG viatgen sempre que poden a Kenya per visitar les persones becades.

També conviden voluntaris d’aquí perquè coneguin sobre el terreny la realitat social keniana. La seva joventut, empenta i l’innovador sistema de beques els ha fet guanyar el Premi a la millor Idea Jove de Ràdio 4, en una iniciativa del programa Directe 4.0 dirigit per la periodista Xantal Llavina.

Borja Juez, president de The South Face, explica:“Creiem que el que es necessita a l’Àfrica és gent que vagi allà, universitaris com els que portem nosaltres, que vagin allà i que entenguin que l'Àfrica que se't ven a la televisió no és l'Àfrica real. Hi ha una altre Àfrica, una Àfrica molt més profunda on la gent, doncs, fa coses molt diferents a les que ens pensem nosaltres, a les que veiem sempre a la televisió”

Alfons Cornella o com pensar diferent

Alfons Cornella és director científic del projecte “KitCaixa Jóvenes Emprendedores” i ha participat al programa “Desafío Emprendre” al Silicon Valley de San Francisco. Alfons Cornella també és fundador de la xarxa d’innovadors Infonomia.com i és coautor del llibre 30 ideas para el 2030 i Ganarse la libertad.

I els nostres consells o TUI:

Som autèntics quan ens comportem sense màscares

Pax Dettoni, del llibre La intel·ligència del cor

L'hàbit de l'estudi estimula la capacitat d'emprendre

Ferran Martínez, del llibre Economia pràctica per ser feliç