Enlaces accesibilidad

Gaudiana

  • La sèrie de sis capítols mostra els aspectes més insòlits i creatius del llegat d'Antoni Gaudí
  • Gaudiana fou la contribució de TVE a Catalunya als actes del 150 aniversari del seu naixement
  • Els sis capítols ens apropen, també, a petits detalls biogràfics o artístics de l'arquitecte

Per
gaudi

Direcció: Carme Páez Berga

Producció: Joan Guimerá y Denise Külhe.

Realització: Luis López Doy, Marta Fernández, Jordi Lladó ,Manuel Muñoz y Pere Olivella.

Guió: Tate Cabré Massot, Remei Morros i Jordi Portals

Documentació: Tate Cabré Massot

Cámares: Jordi Vives y Jorge García Díe.

Operadors d'steadycam : Javier Garcia y José Carlos Sánchez.

Il.luminació: Josep Juan Espatuset .

Cap d'il.luminació: Juan Muñoz .

Operador de luminotècnia: José Manuel Nogales.

So: Xavier Baqué

Disseny gràfic: Angels Puigmartí

Grafisme: Toni Carbajo

Gaudiana és una sèrie documental de sis capítols que mostra els aspectes més insòlits i creatius del llegat d'Antoni Gaudí, descobreix projectes que el genial arquitecte no va arribar a realitzar, i aprofundeix en la seva vida amb testimonis en exclussiva.

Gaudiana fou la particular contribució de TVE a Catalunya als actes commemoratius del 150 aniversari del naixement d'Antoni Gaudí. La sèrie recrea en una animació en 3D dos projectes internacionals que Gaudí no va arribar a realizar. Testimonis, estretament vinculats a Gaudí, parlen per primera vegada. Gaudiana descobreix detalls biogràfics i artístics inèdits.

Són sis reportatges de 25 minuts cadascun que retraten el Gaudí home,  esmicolen la seva arquitectura i mostren la influència de la seva obra i el seu llegat. El Gaudí viatger, l'amant de la natura, l'artista i el seu temps, la seva herència en l'arquitectura moderna ... comparteixen protagonisme amb documents i testimonis fins ara inèdits.

El Gaudí desconegut: Gaudiana descobreix dos projectes de l'arquitecte de Reus que no es van dur a terme: les Missions Franciscanes de Tànger i un hotel a Nova York. Dues idees de Gaudí que han estat recreades en una animació en 3D.

Igualment, la sèrie ofereix, en exclusiva, els testimonis de Rosa Parés, Montserrat Rius i Camps i Rafael Soler, tres persones que per primera vegada han accedit a parlar dels seus records i vincles amb Gaudí. Els sis capítols de Gaudiana ens apropen, també, a petits detalls biogràfics o artístics de l'arquitecte.

En la sèrie no falten curiositats com els primers dibuixos d'Antoni Gaudí, les notes acadèmiques de 1865, quan era un adolescent, o els espais en els que va trobar la inspiració per a algunes de les seves més celebrades obres.