Enlaces accesibilidad
Beth, intèrpret i compositora

Beth: "M'agrada escriure sobre el que m'està passant"

  • En el seu darrer disc, “Família”, brollen les seves experiències més íntimes i personals després de la maternitat
  • Va participar en la segona edició d’Operación Triunfo i en té molt bons records.
  • Va actuar en el Festival d’Eurovisió de 2003

Per
Gent de paraula - Beth - 23/02/2014

Gent de paraula

Un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els diumenge, a les 12.00 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

La Beth

 és intèrpret i compositora. Va començar el seu camí musical cantant en orquestres. La seva participació en la segona edició del concurs musical  de Televisió Espanyola Operación Triunfo li va donar el salt a la fama.  A més, el públic del concurs la va triar com a representant del Festival d’Eurovisió 2003. 

L’experiència de ser mare, l’estabilitat en la parella, tornar al Bages on va néixer són alguns dels temes que han inspirat el seu darrer treball, molt íntim i familiar, titulat “Família”.

M’agrada escriure sobre el que m’està passant

També ha entrat en el món de la moda creant una línia de complements infantils amb la seva mare.

La força de la “Familia”

La família, la gent que estima són les coses més importants de la seva vida. “Em vaig trobar davant del piano o de la guitarra i em va sortir escriure el que m’estava passant, el que sento, i em vaig trobar parlant de la meva parella i de la meva filla”.

”Primer vaig tenir una mica de por per si era massa obvi i, al final les paraules són obvies però sinceres, tal com raja” I al títol del nou disc  li van posar “Família” que inclou Lia, el nom de la seva filla. La Beth és una marassa “A la Lia me l’emporto a tots els concerts i vol pujar a l’escenari perquè està molt emmarada” 

Els incendis de l’Empordà de l’estiu passat van inspirar una cançó d’aquest àlbum. Ella era a Llançà i va veure les flames d’ a prop  i va viure l’angoixa i la tristesa dels qui ho van patir

Efecte OT

Va començar cantant en orquestres: “la meva mare estava superorgullosa quan em veia cantar a les orquestres i pensava: la meva filla, tot i que va amb rastes i aquestes pintes...i em recolzava”.  “El meu pare, em va conèixer com a cantant i com a persona a través de la televisió”

El meu pare, em va conèixer com a cantant i com a persona a través de la televisió

Ja fa 11 anys que la Beth va passar per Operación Triunfo i ho recorda com un any de bogeria, d’anar amunt i avall, entrevistes, fotos,...Per ella va ser una oportunitat perquè la gent la conegués i ho tornaria a repetir “en tinc molt bon record dels 4 mesos que  vaig estar a OT, fèiem classes superxules amb la Nina, ens van visitar artistes treballàvem en les cançons, va ser una època molt maca” .

Però no es va trobar mai còmoda amb  l’estil musical que li va tocar, no era el seu.  “Sóc una persona que em costa que em manin i em diguin el que he de fer, i em poso en un concurs on et diuen el que has de fer i un cop s’acaba i penses que podràs fer el que vols, et diuen que has d’anar a Eurovisió perquè la gent t’ha triat i han triat aquesta cançó i jo no em veia gens en l’estil del tema”

tenir les coses clares i lluitar per aconseguir-les va bastant bé per anar per la vida

Es tossuda, ha fet  en cada moment el que ha volgut  i manté que  “tenir les coses clares i lluitar per aconseguir-les va bastant bé per anar per la vida”