Enlaces accesibilidad

La revolució de les impressores 3D

  • Les impressores 3D
  • Com funciona el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès
  • Francesc Fajula , director general de la Fundación Banesto, ens parla de talent i finançament.

Per
Tinc una idea - 19/09/13

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els dijous a les 20.30h. i els diumenges a les 13:00 hores per La 2

Al programa d’aquesta setmana coneixerem el fenomen de les impressores 3D que és la novetat tecnològica del moment. Es tracta d’impressores que fabriquen els objectes que prèviament s’han dissenyat. També us expliquem com funciona el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, ara que fa 25 anys. I Francesc Fajula , director general de la Fundación Banesto, ens parla de talent i finançament.

La revolució de les impressores 3d

Les impressores 3D són la novetat tecnològica del moment i es preparen per convertir-se en tota una revolució científica, industrial i domèstica a mitjà termini. A Catalunya, hi ha un projecte anomenat RepRapBCN que treballa per impulsar aquesta tècnica d’impressió que ha trencat totes les barreres del disseny perquè arriba a fabricar els objectes que prèviament s’han dissenyat.

És un projecte liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya i que a més s’aplica a alguns instituts de Catalunya. Un dels responsables explica:

“Es considera que tot el tema del 3D serà una revolució i serà una revolució perquè permet una cosa que és fantàstica i que és tenir una idea i poder plasmar-la en una pantalla de forma gràfica i després la impressora el que et permet és de forma física tenir-lo. Nosaltres considerem que això serà una revolució i que per tant hem de començar a treballar ja. “

El Car de Sant Cugat del Vallès. 25 anys d’alt rendiment

El Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès és una institució de referència internacional en la formació integral d’esportistes d’elit. Enguany celebra els 25 anys de la seva fundació. El CAR es financia amb diners públics, un fet que potser ara s’hauran de replantejar a causa de la crisi i les retallades.

El director ens explica:

“Els clients son els esportistes que busquen un alt rendiment amb un objectiu concret. Aquests esportistes son proposats pel Consell Català de l'esport i el Consejo Superior de deportes. Amb una beca fan la seva formació al CAR normalment coincidint amb cicles olímpics per assolir l'objectiu d’anar a un campionat d’Espanya, del món o a uns jocs amb possibilitat. Els bequen perque aquí puguin tenir la formació optima ja que tenen recursos, per assolir els seus objectius”

Què són els centres yuzz

Francesc Fajula, director de la Fundación Banesto, impulsora dels Centres Yuzz, ens dóna algunes eines per tots aquells emprenedors més joves.

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

Com penses i aprens millor?, Ken Robinson, del llibre Encuentra tu elemento

"No enfrontar-te a les adversitats et fa més dèbil, més fràgil", Isidre Esteve, del llibre Imparable