Enlaces accesibilidad

RTVE lamenta la defunció de Jorge Arandes

  • El periodista de RNE, va ser director de RNE i TVE a Catalunya i cap de programes de RNE

Per
Imatge de Jorge Arandes, Josep Tarradellas y Joan Armengol
Jorge Arandes, Josep Tarradellas y Joan Armengol

Jorge Arandes ha mort avui als 91 anys. Nascut a Barcelona el 1929, va debutar a la ràdio el 1947 en Radio Miramar de Barcelona. Especialitzat en programes musicals, el 1949 a RNE a Catalunya va presentar al costat de Federico Gallo el programa 'Fantasía', sent una de les primeres veus de l'emissora de Barcelona.

El 1960 es va incorporar a TVE amb el concurs 'Gane su viaje' i més endavant va presentar el programa 'Canciones para su recuerdo'. El 1964 va ser nomenat director de RNE delegat de TVE a Barcelona, sota la seva direcció es va crear l'emissora en català de RNE, Ràdio 4, i va ser un dels creadors del longeu programa 'Protagonistas' de Luis del Olmo. Posteriorment el 1978 va ser director de TVE a Catalunya i més tard cap de programes de RNE.

El 1983 va posar en marxa la cadena Ràdio Salut i el 1996 va ser nomenat president de l'Associació Professional Espanyola d'Informadors de Premsa, Ràdio i Televisió.

Durant la seva llarga trajectòria va obtenir nombrosos reconeixements com el Premio Ondas, el Premio Nacional de Radiodifusión i l'Antena de Oro.

RTVE

anterior siguiente