Enlaces accesibilidad
Divendres 16 d'agost a les 11:30h a La 2

Àngel Casas, a 'Noms propis'

  • El periodista i crític musical publica el seu primer llibre de contes, 'Carta d'una desassossegada', onze relats de ficció que parteixen de situacions i anècdotes viscudes durant la seva trajectòria professional
  • Del seu pas per TVE, Casas recorda el programa 'Un día es un día' que finalitzava amb un striptease: "Probablement, avui no el faríem. Estaria mal vist. Tot l'entorn ha canviat".

Per
Àngel Casas, a 'Noms propis'
Àngel Casas, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

Àngel Casas visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parlarà de la seva trajectòria professional vinculada fonamentalment a la informació musical i als programes que ha fet a televisió. "Malgrat començar escrivint publicitat, jo volia ser periodista des de ben petit, amb només cinc anys ho tenia claríssim. I ho vaig aconseguir. Actualment gaudeixo escrivint, és el que més m'agrada perquè escrivint ets l'amo del teu temps, ets l'amo de la teva vida i t'organitzes com vols".

El periodista i crític musical recorda al programa com va arribar al món del periodisme: "A mi m'agradava molt la música i em comprava discos. Escrivia a Tele/Estel perquè buscaven gent que escrivís en català i jo havia fet un curs. D'aquesta manera vaig començar".  Casas va col·laborar com a columnista a d'altres publicacions com Tele/eXprés i Serra d'Or als anys seixanta, i durant els setanta a El Correo Catalán i Mundo Diario, a més de crític musical de la revista Fotogramas. També destaca l'any 1974 quan va fundar i dirigir la revista Vibraciones. Del seu pas per TVE recorda el programa 'Un día es un día' que finalitzava sempre amb un striptease: "Probablement, avui no el faríem. Estaria mal vist. Com també passaria amb determinades cançons dels anys seixanta com per exemple Serrat cantant 'Quasi una dona' per referir-se a una menor, o el Dúo Dinámico cantant 'Quince años tiene mi amor'. Ara no seria políticament correcte".

Àngel Casas va néixer a Barcelona fa 72 anys. La seva trajectòria professional comença a Radio Juventud i d'allà va passar a Ràdio Barcelona on va treballar durant la primera meitat de la dècada dels setanta. Entre els programes que va presentar cal destacar 'Trotadiscos', amb el què va obtenir un Premi Ondas el 1972. Cinc anys més tard, va entrar a TVE de la mà dels periodistes musicals Carlos Tena i Diego A. Manrique, per treballar a 'Popgrama'. L'any 1980 presenta i dirigeix el seu primer i propi espai televisiu, 'Musical Express', un programa eclèctic dedicat a difondre grups i intèrprets musicals poc coneguts i d'altres més comercials. L'any 1990 presenta 'Un día es un día' i entre 2005 i 2007, en el circuit català, condueix l'espai d'entrevistes 'Senyores i senyors'.

RTVE

anterior siguiente