Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 de desembre a les 18:35h i dissabte 15 a les 15:05h a La 2

Adriana Royo, a 'Noms propis'

  • Adriana Royo és una especialista en estrès i neuroeducació, terapeuta i assessora psicològica en l'àmbit de la sexologia. Les seves investigacions se centren en el comportament, el caràcter, les patologies sexuals i les emocions.
  • Per Royo, cal viure el sexe amb més naturalitat perquè "el que ens passa és que tenim por perquè parlar de sexualitat és parlar d'una part molt íntima de nosaltres i sempre en aquesta intimitat hi ha una part de vergonya, de culpa, de pressió social que volem formar part d'un grup, que tots estiguin contents amb nosaltres per sentir que en formem part, que s'ha de dir el que s'ha de dir per formar part d'un grup i haurà coses de la meva sexualitat que no diré per vergonya, precisament".

Per
Anna Cler entrevista Adriana Royo
Anna Cler entrevista Adriana Royo

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Adriana Royo visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de com vivim la sexualitat i sobretot de com la viuen els

Adriana Royo visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de com vivim la sexualitat i sobretot de com la viuen els joves i els adolescents que "tenen necessitat de tenir una imatge, viure amb aquesta màscara que proporcionen les xarxes socials. El narcisisme que veiem avui en dia és la dissociació, entre la imatge que donen i com se senten. Una cosa són les fotos alegres i una altra la realitat de les seves vides. Busquem que ens estimin tota l'estona, estem molt protegits darrere d'una pantalla perquè si ens rebutgen, no passa res; n'hi haurà més.... Les relacions sexuals dels adolescents d'ara són buides perquè són des d'una màscara que han après a través de Hollywood, de la pornografia.... I, a poc a poc, van creixent i es desconnecten del que senten". 

Adriana Royo tenia una botiga de llibres i discos i un dia es va adonar que les persones que hi anaven no compraven res, però li explicaven els seus problemes. A partir d'aquell moment, va estudiar Psicologia i va fer un màster sobre Sexologia, mentre escrivia i investigava sobre les relacions, fins a publicar un llibre, Falos y falacias, un assaig sobre la nova sexualitat buida que s'ha imposat en la societat occidental en plena època de culte al jo. "Els homes i les dones tenim necessitats diferents. I això no significa que ens haguem de separar els uns dels altres. Tots tenim les dues energies a dins". Nascuda a Barcelona fa 28 anys, Adriana Royo també parla de les diferents maneres d'entendre l'amor "pots ser poliamorós, monògam o el que vulguis, però al final, el tipus de relació és entre el desig, el compromís i la intimitat. Dependrà del tipus d'intimitat o de desig que tinguem amb una persona, que tindrem un tipus de relació o un altre".

RTVE

anterior siguiente