Enlaces accesibilidad
Diumenge 4 de setembre a les 12:00h a La 2

Jordi Bordas, millor pastisser del món 2011 a "Tinc una idea"

  • Marta Càceres també ens presenta les 'Delícies del Berguedà', uns iogurts artesans de qualitat i la microempresa 'Favaritx', que ha aconseguit fabricar ulleres amb roba

Per
Jordi Bordas, un pastisser que ara fa uns anys va guanyar el premi al Millor Pastisser del món.
Jordi Bordas, un pastisser que ara fa uns anys va guanyar el premi al Millor Pastisser del món.

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres.

El sector de l'alimentació viu una autèntica explosió de creativitat. A Viladecans descobrirem què és B-Concept, una nova manera de crear receptes de postres bons i saludables. També farem un tast de les "Delícies del Berguedà" que a banda de fer uns iogurts artesans d'alta qualitat, es preocupen per donar una segona oportunitat a persones que pateixen patologia dual. I per acabar anirem a Menorca i no precisament de vacances sinó per conèixer la història de les Favaritx, unes ulleres de sol ben curioses.

I de postres, posi’m un b-concept!

Avui coneixerem la història de Jordi Bordas, un pastisser que ara fa uns anys va guanyar el premi al Millor Pastisser del món. Ell ha desenvolupat el seu propi mètode per crear receptes a qualsevol indret: el B-Concept. Jordi Bordas ens explica: “la gran diferència és que nosaltres ensenyem a crear receptes i normalment arreu del món t’ensenyaran a fer receptes. I això es pot fer amb qualsevol producte, també una mandarina”.

Iogurts que refan per dins i per fora

També us explicarem el projecte de “Delícies del Bergadà”. Es tracta d’una petita empresa de Cercs que ha trobat la fórmula d’empresa de qualitat, educativa i terapèutica que és pionera. A més d’uns iogurts artesanals aquesta empresa ocupa joves amb patologia dual. Els seus productes busquen consumidors exigents i no es troben a les grans superfícies. Els seus treballadors ho fan en un entorn d’empresa petita i se senten acompanyats en tot moment.

Favaritx o com crear una empresa a partir d’una idea

Entrevistem dos joves Sandra Debón i Víctor Romero, que son els fundadors de Favaritx, una microempresa que ha aconseguit fabricar ulleres amb roba. Tot el procés és artesanal i les ulleres es fabriquen d’una en una. El director científic de Masterfad, Javier Peña ens explica que “Avui dia els materials són un driver d’innovació i per tant s’incorporen com a novetat a qualsevol tipus de producte”.

RTVE

anterior siguiente