Enlaces accesibilidad

La festa del carnestoltes al web de TVE Catalunya

  • El programa "Temes de Catalunya" de febrer del 1985 va mostrar com eren els carnavals de Vilanova i la Geltrú, Solsona i Reus
  • Al 1984 l’espai d’entrevistes "Aperitiu amb…" va prendre el vermut amb el rei Carnestoltes

Per
Imatges de carnaval  a "Temes de Catalunya"
Imatges de carnaval a "Temes de Catalunya"

L’arxiu de TVE Catalunya ha recuperat imatges i programes que tenien com a protagonista al rei Carnestoltes i les festes que se celebraven arreu de casa nostra. Podrem tornar a veure com era el carnestoltes de Vilanova i la Geltrú, Solsona i Reus ara fa més de trenta anys i recuperarem una entrevista al rei Carnestotles que li van fer al programa “Aperitiu amb…” de la periodista Anna Castells

Cada poble, barri o ciutat de Catalunya celebra el Carnestoltes i cadascú amb les seves peculiaritats.  L’arxiu de TVE Catalunya tira la vista enrere i us convida a veure alguns dels programes que van enregistrar aquesta festa tan nostra.

Comencem per saber-ne l’origen. Ens en fa cinc cèntims  l’historiador Jaume Sobrequés en un programa que va emetre la Segona cadena el 9 de febrer del 1983. El teniu aquí dalt, a sobre del text, on surt una senyora amb plomes i una careta.

Al febrer del 1984, el programa "Aperitiu amb..." en el que la periodista Anna Castells tractava un tema amb el convidat, va prendre l’aperitiu amb el rei Carnestoltes.

Però si el que voleu és veure el vostre poble en plena festa, l’espai “Temes de Catalunya” va passar per tres poblacions amb una festa de carnestoltes molt arrelada. Veurem la rua de Vilanova i la Geltrú, Solsona i Reus en un capítol que també va comptar amb l’antropòleg i folklorista Bienbe Moya com a guionista. És del 23 de febrer del 1985.

Les imatges i els programes estan a la vostra disposició al web de TVE Catalunya, rtve.cat

www.rtve.cat

www.rtve.es/arxiu

RTVE

anterior siguiente