Enlaces accesibilidad
Diumenge 11 d'octubre, a les 11:18h a La 2

El Perelló, el poble de la mel, a "Tinc una idea"

  • Al 1888 es va crear la primera associació apícola, amb 225 membres que gestionaven 1.820 ruscs

Per
El poble de la mel
El poble de la mel

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S'emet els diumenges a les 11:18h per La 2.

El Perelló es coneix com el poble de la mel ja que una gran part de la localitat viu de la seva elaboració. Mel Muria és una de les indústries més reconegudes i antigues del poble. No és només un negoci familiar sinó que recentment ven els seus productes a tot el món. “Hem creat un nou producte seleccionant la millor mel i fent un packaging molt adequat per obtenir un producte de gran qualitat” afirma Rafael Muria, propietari de l’empresa.

L'any 1999, els responsables de l'empresa van posar en marxa un museu apícola a les seves instal·lacions. Fou creat a partir del seu patrimoni cultural, amb estris, eines i documents d'apicultura de diferents èpoques de les Terres de l’Ebre, com ara la popular "font de mel” o l'eixam de abelles en plena activitat. Al 2011 es va complementar amb un Centre d'interpretació apícola. Ambdós reben cada any milers de persones interessades en el món de la mel.

RTVE

anterior siguiente