Enlaces accesibilidad
Dissabte i diumenge de 15.00 a 16.00h a Ràdio 4

El IV Centenari de la segona part del Quixot a "Wonderland"

  • En parlarem amb la poetessa Teresa Martín Tafarel
  • La història de la "Mona"
  • Les dones compositores

Per
Rosa Gil, presentadora del programa
Rosa Gil, presentadora del programa

"Wonderland" és un programa cultural de Ràdio 4 que s'emet els dissabtes i diumenges de les 15.00h a les 16.00h i que està dirigit i presentat per Rosa Gil.

Aquesta setmana a "Wonderland" parlarem amb l'escriptora i poetessa,Teresa Martín Tafarel sobre la segona part del Quixot publicada ara fa quatre-cents anys. Us explicarem la història de la Mona, un pastís que no falta en cap casa aquests dies de Pasqua i també parlarem de dones compositores.

Aquest dissabte 28, a la nostra secció L'art d'escriure, del Wonderland parlarem dels relats que ens envien els nostres oients.Destacarem el relat guanyador d'aquesta setmana, "La cesta de la compra", de Maria del Rosario Val, però també recordem els darrers relats guanyadors amb Jordi Muñoz. A més a més, també desvetllarem el nom del darrer guanyador del trimestre!

Com a plat fort ens acompanyarà la professora, escriptora i poetessa Teresa Martin Tafarel, amb qui parlarem del IV Centenari de la segona part del Quixot.

I a l'hora del tè i ja que arriben les vacances de Setmana Santa i la Pasqua parlarem amb la nostra gastrònoma, Carmen Alcaraz, de la Mona i la història de la xocolata a casa nostra.

El diumenge 29, elles tenen la paraula: Arriben les nostres propostes culturals amb signatura femenina. Aquesta setmana destaquem el llibre "La veu de la sirena", de Carme Riera; el film "Felices 140", de Gracia Querejeta, que s'estrena el 10 d'abril. També parlarem de "La plaça del diamant", que es representa al Teatre Goya amb Lolita Flores, a partir del 8 d'abril. I us explicarem el que podeu veure a la Fundació Tàpies on s'organitza una mostra de l'austriaca Maria Lassing i a l'Auditori, on podeu gaudir d'un concert de Cristina Rosenvinge el 16 d'abril.

A la secció Wondergrama, seguirem amb to femení. Pep Gorgori, parlarà de dones compositores. Qui són? Com són les seves composicions?

I per acabar, a El laberint ens preguntarem per qué de vegades només reconeixem alguns autors per una sola obra si en tenen moltes més…. Don Juan Manuel té moltes més obres a més de "El conde Lucanor". Quines més coneixem?. Jordi Corominas ens ho explica.

RTVE

anterior siguiente