Enlaces accesibilidad
Divendres 29 d'agost a les 19:15h a La 2

"Entre Vinyes" mostra la Denominació d'Origen més extensa, la DO Catalunya

  • Els vins que s'acullen a aquesta Denominació o bé no corresponen a cap de les altres o bé necessiten la marca Catalunya per a poder ser exportables

Per
La sommelier, de reconeixement internacional, Meritxell Falgueras
La sommelier, de reconeixement internacional, Meritxell Falgueras

"Entre Vinyes" és un programa dedicat al coneixement, la cultura del vi i l'enoturisme, amb la col·laboració de la sommelier Meritxell Falgueras

"Entre Vinyes" s'endinsa en la Denominació d'Origen Catalunya, la DO de més extensió que ha esdevingut tota una marca.

La DO Catalunya es crea l'any 1999, una mica després de la resta de denominacions que corresponen a territoris determinats. En aquest cas, és la DO que comprèn més extensió, doncs aplega a més de 200 cellers que o bé no corresponen a cap de les altres 10 localitzacions o bé necessiten la marca Catalunya per a poder ser exportables. D'altra banda, quan un celler decideix barrejar varietats de diferents territoris, el vi resultant també forma part de la DO Catalunya.

"Entre Vinyes" descobrirà que són molts els vins catalans que s'han acollit a aquesta denominació d'origen que ha esdevingut tota una marca. Alguns dels cellers que s'apleguen sota aquesta denominació atípica poden tenir gust tant a la malvasia de Sitges, raïm que van portar els grecs a aquesta localitat, com també comprovar a Òdena que a la mateixa porta d'una masia del segle XIII, - la de can Macià amb 35 generacions dedicades al vi - , carreguen camions destí Anglaterra. Un país que al segle XVI va començar a comprar vi a Catalunya.

L'equip del programa presenciarà com Benjamin Romeo, gran bodeguer riojano implantat a Aro, dirigeix la cata dels vins blancs del 2012 del seu celler a Bonesvalls, i de camí una parada a Can Bonastre on el vi s'acompanya amb tractaments d'hidroteràpia i també de raïms.

Barcelona serà el balcó des d'on la sommelier del programa Meritxell Falgueras parlarà de les seves arrels al barri de les Corts, però també serà al Teatre Nacional de Catalunya on es pot fer l'últim tast després de la funció. Ramon Parellada, restaurador reconegut, anirà a comprar tòfones al Mercat de la Boqueria, un viatge que culminarà amb uns canelons que canten òpera.

RTVE

anterior siguiente