Enlaces accesibilidad
Dijous 2 de febrer a les 20:30h a La 2

Pepa Plana puja al Mont Caro, aquesta setmana a "Cims"

  • La pallassa pujarà al cim més alt de Tarragona i parlarà amb el Rogeli Vázquez de la seva professió i de la seva vida

Por
premsa---pepa-plana-2

"Cims", un programa dirigit per Cesc Tomàs i presentat per Rogeli Vázquez, descobreix la personalitat i la vida del convidat a través d'una conversa mentre fan muntanyisme.

Amb la pallassa Pepa Plana "Cims" puja al Mont Caro, a 1.441 metres d'altura, és el sostre de les comarques de Tarragona.

La Pepa Plana va estudiar art dramàtic però des de fa 10 anys només fa de pallassa. Al gener s'ha incorporat al Cirque du Soleil i se'n anat a viure al Quebec.

"Cada cim", ens explica, "és el començament d'un altre cim".

Mentre l'equip s'apropa en cotxe al massís Els Ports, on hi ha el Mont Caro, es veu el monument a la cabra salvatge, un animal molt característic de la zona.

La Pepa Plana i l'equip de "Cims" han quedat amb Vicent Pellicer Ollés, un naturalista de la zona. Es probablement l’home que millor coneix Els Ports i que ens farà de guia la primera jornada.

Al refugi l'equip hi fa nit, és a 1.090 metres d'altura i el guarden una parella, el Mario i la Maria. La Pepa Plana explica com es va convertir en pallassa: "Vaig estudiar art dramàtic, però em divertia més fent de pallassa. Per fer de pallassa has de tenir un talent natural, però també has de treballar molt". Des del refugi l'equip es dirigirà al Coll des Pallers i des d'allà al cim. Fa de guia el Moisés que es membre de La Joca club alpí, un dels centres excursionistes més actius a la zona del baix Ebre.

Des del Coll dels Pallers, a 1.231 metres, es veu la cinta serpentejant de l'Ebre que es dibuixa fins al mar. Allà, la Pepa parla de l'ús despectiu que a vegades es fa de la paraula pallasso: "No en tenim cap culpa els pallassos. I els insults podrien anar variant". "La grandesa del pallasso", diu la Pepa Plana, "és que s'assembla molt al nen petit que tots hem estat alguna vegada”.

S'arriba al cim del Mont Caro pel costat mateix de les antenes que ocupen tot el cimal. Per fi veiem la cabra hispànica més amansida del que esperàvem. Hi ha una vista sobre el Baix Ebre i el Montsià fantàstica.

RTVE

anterior siguiente