Enlaces accesibilidad
Una plataforma itinerant de 140 metres2 obre la ràdio pública per dins als ciutadans

75 aniversari RNE a Girona

  • DIA: dimecres 4 d'abril de 2012
  • HORAde 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00
  • LLOC: Plaça Poeta Marquina

Properes cites:

Anteriors estades:

Per

Ràdio Nacional et convida a la presentació de la seva exposició 'RNE, contigo'

Ràdio Nacional d'Espanya celebra a Girona el seu 75 aniversari amb l'exposició 'RNE, amb tu', que estarà oberta al públic durant aquest dimecres a la Plaça Poeta Marquina. RNE obre la ràdio pública als ciutadans perquè la coneguin per dins, amb una mostra que reforça l'aposta de RNE pel servei públic, la participació ciutadana i les tecnologies a l'abast de tothom.

La ràdio de tots, RNE, compleix, més viva que mai, el seu 75 aniversari. Ràdio Nacional surt al carrer per celebrar amb els oients de Girona, que podran visitar aquest dimecres, 4 d'abril, l'exposició itinerant 'RNE, amb tu'. La mostra continua així el seu pas per Catalunya, dins de l'itinerari que portarà la plataforma a més de 50 ciutats espanyoles durant més de tres mesos.

Ràdio en directe

L'exposició 'RNE, amb tu' estarà ubicada a la Plaça Poeta Marquina. Romandrà oberta al públic de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00. L'equip de RNE a Catalunya emetrà des de l'exposició del 75 aniversari de RNE al seu pas per la comunitat. Els visitants podran comprovar in situ com es fa un programa de ràdio en directe. En aquest cas serà amb el treball dels professionals de l'emissora de RNE a Girona: els informadors Daniel Giménez-responsable de l'emissora-, Joan Sisquella, Xavier Cusell i els tècnics Íker García i Pilar Ferrándiz.

Des d'allà realitzaran part de l'informatiu territorial de Ràdio Nacional, 'Edició migdia-Catalunya', de 13/10 a 14.00 hores, que comptarà amb la participació de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'opinió dels visitants de la mostra.

També es recuperaran sons històrics recollits per RNE Girona durant les últimes dècades, com els relatius a la malaltia i la mort de Salvador Dalí; l'alliberament de Maria Àngels Feliu, farmacèutica d'Olot, i el judici pel seu segrest, el naufragi de la barca L'Oca amb jubilats francesos a l'estany de Banyoles, i les fortes nevades de març de 2010, entre altres sons. Els professionals de RNE Girona també informaran en directe des de la plataforma durant els butlletins i connexions matinals de Ràdio 4.

La campanya 'RNE, contigo'

RNE ha evolucionat amb la societat fins a esdevenir el que és avui: la ràdio del present i del futur, la ràdio que demana la societat actual, la imprescindible. Per això, RNE recorrerà el país per viure-ho amb els oients: RNE convida a tots els ciutadans a pujar a la plataforma del 75 aniversari, que viatjarà a més de 50 ciutats espanyoles durant més de 3 mesos. A més, es convidarà a associacions de cada ciutat (culturals, d'oci, de joves, de gent gran, escoles, etc) perquè coneguin la ràdio de tots per dins. El vehicle desplegable s'instal · larà en llocs emblemàtics de cada ciutat, per esdevenir una espectacular plataforma de 140 metres2, on hi haurà: un estudi de ràdio per realitzar programes en directe i de cara al públic; una redacció perquè els professionals de RNE elaborin els seus programes, i, sobretot, un gran àrea expositiva, plena de sorpreses.

Puja al camió i fes la teva ràdio

Aquesta plataforma-exposició itinerant -que divendres a Tarragona- permetrà al ciutadà conèixer la ràdio de la manera més directa i personalitzada possible. Cada persona podrà individualitzar al seu gust la visita, interactuant en tot moment amb pantalles tàctils, vídeos i àudios.

L'exposició ofereix un recorregut des del present al futur, viatjant pel passat. A la zona més actual es podran conèixer les 6 marques de RNE (Ràdio Nacional, Ràdio Clàssica, Ràdio 3, Ràdio 4, Ràdio 5 i Ràdio Exterior); provar el so 5.1; descobrir el procés, pas a pas, d'elaboració d'una notícia a RNE, el taller de ràdio, perquè els més joves facin i gravin seu primer informatiu, el àudio s'enviarà als col · legis i els millors s'emetran a RNE, la mostra fotogràfica de 'La ràdio al carrer', realitzada per RTVE per tot el país, o el photocall, on es podrà fer 'L'entrevista de la teva vida' al personatge favorit de RTVE, amb foto inclosa de record a la web de l'aniversari, www.rtve.es/rne75. Cada visitant podrà viatjar al passat per 'Els sons de la teva vida'. Serà ell qui triï què escoltar dins el gran arxiu de RNE: els vídeos i àudios dels moments de la història que més l'han marcat, el que es va emetre el dia que va néixer ..., a més del museu amb les peces amb les que abans es feia ràdio.

El futur ja és aquí: diversos terminals mostraran les aplicacions de RNE per iPad i iPhone o el web de RNE. I al final del recorregut cada persona podrà fer realitat la ràdio que sempre ha somiat, amb un joc on podrà barrejar sons, efectes i música.

Radio

anterior siguiente