Anterior Garzón, sobre el referéndum independentista: "Cualquier iniciativa unilateral no va a recibir el apoyo de IU" Siguiente Bankia absorbe Banco Mare Nostrum por 825 millones de euros Arriba Ir arriba
tve
Premis Sant Jordi de Cinematografía de RNE

'Julieta', participada per RTVE, i 'Carol', Premis RNE Roses de Sant Jordi de Cinematografia 2017

  • S'atorguen per votació dels oients de Ràdio 4, de RNE

  • Els guardons es lliuraran el 24 d'abril a Barcelona

|

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2017 guardonarà 'Julieta' i 'Carol' amb les Roses de Sant Jordi, premis que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4. Es sumen al palmarès d'aquesta 61a edició, en què figuren com a millor pel·lícula espanyola 'la propera pell' d'Isaki Lacuesta i Isa Campo i com a millor opera prima 'Tarde para la ira' de Raúl Arévalo.


La Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola és per a 'Julieta', dirigida per Pedro Almodóvar i participada per RTVE. Va ser escollida per l'Acadèmia de Cinema per representar Espanya als Oscars; va competir per la Palma d'Or al Festival de Cannes; i va aconseguir el premi Goya a la millor actriu per Emma Suárez, guanyadora també de la medalla d'or del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics per aquest paper.


La Rosa a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a 'Carol', una cinta britànic-nord-americana dirigida per Todd Haynes, basada en una novel·la de Patricia Highsmith, i protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara, que es va fer amb la Palma d'Or a millor actriu.


61a edició dels Premis Sant Jordi


Les Roses de Sant Jordi se sumen al palmarès dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2017, on destaquen com a millor pel·lícula espanyola 'La propera pell' d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, i com a millor opera prima 'Tarda per a la ira' de Raúl Arévalo, participada per RTVE.
Emma Suárez ( 'Julieta' i 'La propera pell') i Luis Callejo ( 'Tarda per a la ira'), han estat considerats millor actriu i millor actor espanyol.


En l'apartat internacional, 'Elle', de Paul Verhoeven, ha estat guardonada amb el premi a millor pel·lícula estrangera. Adan Driver per 'Paterson' i Amy Adams per 'L'arribada' i 'Animals nocturns', han estat elegits millor actor i actriu de pel·lícules estrangeres

.
El jurat, presidit per la periodista especialista en cinema de RNE Conxita Casanovas, reuneix els més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans.


Els premis, que enguany arriben a la 61a edició, es lliuraran el 24 d'abril a Barcelona. Abans es donarà a conèixer el premi a una trajectòria professional destacada en el món del cinema així com el Premi Sant Jordi a la Indústria en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.

Más contenidos de Noticias

anterior siguiente