Vespre a La 2 - 25/04/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 25/04/17

El jutge ha reunit ara a les parts per comunicar-los si decreta o no presó, de seguida anirem a Madrid per conèixer l'última hora... però avui...

25/04/2017 00:31:52
Vespre a La 2 - 25/04/17 Vespre a La 2 - 25/04/17
Vespre a La 2 - 25/04/17 00:31:52 25/04/2017
Sinopsis

El jutge ha reunit ara a les parts per comunicar-los si decreta o no presó, de seguida anirem a Madrid per conèixer l'última hora... però avui l'actualitat passa també per les declaracions de Lluis Llach on deia que la Generalitat té previst sancionar els funcionaris que no acatin la llei de desconnexió amb Espanya. Declaracions que han aixecat polseguera i han incomodat al Govern...que ha evitat, però, desautoritzar el diputat de Junts pel Sí.

La portaveu Munté ha fet equilibris donar garanties als funcionaris a la vegada que assegurava que el marc legal vigent en cada moment obliga a tothom...Les afirmacions de LLach no han agradat als sindicats de funcionaris ni a la oposició...Analitzarem aquesta nova polèmica desde els nostres faristols amb Ferran Espada, Jordi Mercader i Juan Arza.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha cridat a declarar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a quatre membres més de la Mesa...incorporant aquesta vegada a Joan Josep Nuet. Tots estan investigats per haver permès la votació de la resolució del referèndum unilateral en el debat de política general. El tribunal ha citat a Forcadell i a la secretària primera, Anna Simó, el 8 de maig; el vicepresident, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, pel 12 de maig; i el secretari tercer, Joan Josep Nuet, pel 23 de maig.

Soraya Sáenz de Santamaría s'ha trobat amb el president de la Generalitat i també la presidenta del Parlament al dinar oficial del torneig de tennis Comte de Godó. Malgrat el malestar del Govern català per la presència de la Vicepresidenta, divendres passat, a l'acte de presentació de la candidatura de Sant Jordi com a patrimoni de la humanitat, el tennis ha estat l'excusa perquè Santamaría i Puigdemont exhibissin cordialitat.

Abans, Sáenz de Santamaría ha participat a la signatura d'un conveni amb l'ajuntament de Tarragona amb el que el govern es compromet a afegir 10 milions i mig d'euros al finançament dels Jocs Mediterranis. La vicepresidenta ha insistit que l'executiu compleix i ha demanat a la Generalitat lleialtat institucional.

Nou cop al jihadisme...com explicava el conseller, dels 9 detinguts, 3 estan relacionats amb els atemptats del metro i l'aeroport de Brussel·les del març de l'any passat. L'operació, amb col.laboració de la policia Federal Belga, s'ha fet a Barcelona i altres municipis de l'àrea metropolitana. Els detinguts són tots homes d'entre 30 i 40 anys, un de nacionalitat espanyola i la resta de nacionalitat marroquina. Està previst que dijous passin a disposició de l'Audiència Nacional.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán