Vespre a La 2 - 03/04/2017
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 03/04/2017

El ministre d'exteriors matisa...diu que s'han malinterpretat les seves paraules sobre que Espanya no vetaria l'entrada d'Escocia a la Unió Europea...

03/04/2017 00:31:49
Vespre a La 2 - 03/04/2017 Vespre a La 2 - 03/04/2017
Vespre a La 2 - 03/04/2017 00:31:49 03/04/2017
Sinopsis

El ministre d'exteriors matisa...diu que s'han malinterpretat les seves paraules sobre que Espanya no vetaria l'entrada d'Escocia a la Unió Europea en cas d'independencia...i marca distància amb el cas català. El matís arriba desprès del conflicte diplomàtic obert entre Espanya i el Rege Unit per Gibraltar amb el rerafons del Brèxit...i que ha convertit el procès independentista en una mesura de pressió, almenys dialèctica...mentre aquí, la Fiscalia intensifica la vigilancia del Govern amb el procès independentista. Ja ha demanat informació a empreses vinculades a les estructures d'estat...Una nova estrategia al marge de les decisions del Constitucional. Ho analitzrem tot plegat desde els nostres faristols amb l'Esther Vivas, Astrid Barri i Joan López Alegre.

El Tribunal Constitucional es podria reunir aquesta mateixa setmana per analitzar els pressupostos del referèndum impugnats pel Consell de Ministres. Una vegada admeti a tràmit el recurs, la partida pel referendum quedarà suspesa. I Paral·lelament, la fiscalia reforça el control sobre el procés independentista.

La Presidenta del Parlament ha carregat contra les regressions de drets a ESpanya davant dels Defensors del poble de tot el món. Des d'avui el Parlament acull una trobada amb 26 defensors del poble de paisos europeus...per debatre sobre populismes i regressió de drets.

L'Ajuntament de Tarragona vol acabar amb l'incivisme d'alguns amos de gossos que no recullen els excrements de les seves mascotes... Com que les campanyes informatives no feien efecte, van contractar detectius privats per caçar 'in fraganti' els infractors. En dues setmanes, en van enxampar 36. El servei ha costat 5.000 euros.

En marxa el primer registre de parelles estables o de fet a Catalunya. S'Obre una via gratuïta, i equivalent al registre a través de notari , perquè las parelles pugui tenir accés a pensió de viduïtat.... Aquesta ha estat la primera parella en inscriure's. Es calcula que cada any es formalitzen 4 mil parelles d'aquest tipus davant de notari.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán