Vespre a La 2 - 11/05/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 11/05/17

La iniciativa té un valor simbòlic i polític però no es d'obligat compliment. El PP argumenta que no hi ha consens suficient per treure el dictador...

Disponible hasta 21-02-2222

11/05/2017 00:34:10
Vespre a La 2 - 11/05/17 Vespre a La 2 - 11/05/17
Vespre a La 2 - 11/05/17 00:34:10 11/05/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La iniciativa té un valor simbòlic i polític però no es d'obligat compliment. El PP argumenta que no hi ha consens suficient per treure el dictador de la tomba...I En clau catalana, el President Puigdemont vol aprofitar el consens aconseguit pel Pacte Nacional pel Referendum per convèncer al President Rajoy de pactar el plebiscit...ÉS l'últim cartutx, diu per la negociació abans de tirar pel dret...Demà per cert, tots dos dinaran junts a Barcelona en el Saló de l'Automòbil...Analitzarem aquests escenaris desde els nostres faristols amb Ferran Espada, Xavier Fina i Rafa López.

Puigdemnot aprofitarà les signatures recollides pel Pacte Nacional pel Referendum per obrir, diu, una negociació flexible amb el President Rajoy...on està disposat parlar de pregunta, data, majories i el que calgui...Si això no funciona, avisa, la Generalitat optarà per la via unilateral. Puigdemont considera que el resultat serà vinculant si obté una participació "substantiva"...I ha insistit que no hi haurà eleccions autonòmiques a la vista.

Junts pel Sí i la CUP han bloquejat les compareixences de dos experts a la comissió per Reformar el Reglament de la Cambra, que ha de permetre, recordem, l'aprovació exprés de les lleis de ruptura. Es tracta de la compareixença que demanava l'oposició de dos catedràtics de dret constitucional: Joan Vintró i Xavier Arbós . Els independentistes argumenten que tenen poc per aportar i l'oposició, en canvi, parla de vergonya, de manca de transparència i de voler d'emmordassar-los.

L'Audiència Nacional ha ordenat el processament de Rodrigo Rato i una trentena més de directius relacionats amb la sortida a borsa de Bankia. Els imputen un delicte de falsedat en els comptes i de frau d'inversors per haver inclòs dades falses en el fulletó informatiu de sortida a borsa de l'entitat. Entre els procesats pel jutge Andreu hi ha també l'ex-ministre del PP, Àngel Acebes.

I també l'Audiència Nacional investiga a Iberdrola, arran d'una denuncia de la fiscalia anticorrupció...El Ministeri Públic acusa a l'empresa energètica d'inflar el preu de la llum durant la onada de fred de finals de novembre i desembre de 2013...La manipulació de la tarifa els hauria comportat un benefici il.licit de 20 milions d'euros.

Arranca a la fira de Montjuïc una nova edició del Saló del Automòbil reconvertit ara en l'Automobile que fixa la seva mirada en el cotxe del futur. En total, una trentena de companyies presentaran les seves novetats en un saló que, a partir de dissabte estarà obert al públic en general. En aquest certamen s'hi podran trobar totes les novetats tecnològiques que milloren la connectivitat dels vehicles i la informació viària.

Un sector molt vinculat al cotxe ha rebut un revès de la Unió Europea...Estem parlant d'Uber. Que és una empresa de transport i no una plataforma digital. Així ho dictamina l'advocat General de la Unió europea...arran de la denuncia que van presentar els taxistes espanyols i...els dona la raó. Per tant les autoritats de cada país podran exigir a UBER llicències com les dels taxis.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán