Vespre a La 2 - 27/01/71
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 27/01/71

La polèmica per la crida del Govern a que els funcionaris s'agafin festa el dia del judici pel 9N ha revifat avui al Parlament ...La consellera...

26/01/2017 00:31:46
Vespre a La 2 - 27/01/71 Vespre a La 2 - 27/01/71
Vespre a La 2 - 27/01/71 00:31:46 26/01/2017
Sinopsis

La polèmica per la crida del Govern a que els funcionaris s'agafin festa el dia del judici pel 9N ha revifat avui al Parlament ...La consellera Borràs ha tornat a insistir en les seves paraules i els partits de l'oposició se li han tirat a sobre...Això passava mentre Rajoy parlava de Catalunya en una entrevista...on ha tancat la porta per enèssima vegada al referèndum...però també al pacte fiscal i a un nou estaut. El cap de l'executiu ofereix inversions... Ho analitzarem tot plegat desde els nostres faristols...amb Ferran Espada, Olga Grau i Àlex Tercero.

Rajoy ha entrat també en el debat per la pujada del rebut de la llum. Ha descartat la intervenció del Govern per canviar el sistema de la factura...i confia que la pluja ajudi a abaixar el preu de la llum...que marca màxims aquests dies. Les seves paraules han indignat a la oposició.

El ministre d'Enerigia, Álvaro Nadal, ha descartat qualsevol modificació en l'actual sistemadel mercat majorista elèctric. En una compereixença al Congrés, Nadal que l'actual sistema funciona igual a altres països i ha atribuït les pujades a l'encariemnt del petroli, el gas i el carbó i a la falta d'aigua amb embassaments.

També en clau econòmica, bones dades de l'atur al 2016, que torna als nivells del 2009, és a dir de fa 7 anys. De fet és el quart any consecutiu que baixa.

Catalunya és la comunitat autònoma on el descens és més gran. Segons les dades de l'enquesta de població activa, l'atur s'ha reduit en 110.200 persones i ara hi ha 558.000 ciutadans buscant feina.

Per reclamar millors condicions laborals...Avui ha començat la primera marxa Pagesa en direcció a Barcelona on és previst que hi arribi dissabte. Amb aquesta acció, el sindicat agrari Unió de Pagesos vol posar sobre la taula les mancances del sector i denunciar els abusos que consideren que fan les grans distribuïdores d'aliments i la retallada en els ajuts d'agricultura de muntanya.

L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular contra un youtuber que va humiliar a un sense sostre i va penjar el vídeo a internet. Amb l'agravant que té més de 1 milió de seguidors i en treu un benefíci econòmic.

La ciutat i els pobles del costat de Barga han quedat coberts per més de 15 centímetres de neu, que ha caigut entre ahir a migdia i aquest matí. Un paisatge enblanquinat i molt hivernal que, a Berga, no es veia des del març de 2010. una imatge bucòlica que contrasta amb els problemes de mobilitat que van patir algunes comarques del prepirineu...i que encara no s'han resolt del tot.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán