Vespre a La 2 - 14/03/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 14/03/17

24 hores desprès de conèixer la sentència del 9N, Mas Ortega i Rigau comencen a pensar en el seu futur, fora de les institucions, però no pas de la...

14/03/2017 00:30:44
Vespre a La 2 - 14/03/17 Vespre a La 2 - 14/03/17
Vespre a La 2 - 14/03/17 00:30:44 14/03/2017
Sinopsis

24 hores desprès de conèixer la sentència del 9N, Mas Ortega i Rigau comencen a pensar en el seu futur, fora de les institucions, però no pas de la política... De fet, la sentència no modifica gaire l'escenari i el full de ruta sobiranista es manté inalterable. Ahir ho avançava el President Puigdemont, avui ho ha ratificat la portaveu del Govern que avisa que no els tremolaran les cames per organitzar el referendum...Què passarà a partir d'ara? HO analitzarem desde els nostres faristols amb Ferran Espada, Jordi Mercader i Joan López Alegre.

De moment Artur Mas haurà de compareixer al Parlament el pròxim dia 29 de març, d'aqui a dues setmanes, per donar explicacions sobre el cas Palau i el suposat finançament irregular de Convergencia... Ha estat precisament al Parlament on la única dels 3 inhabilitats que exerceix un càrrec públic, Irene Rigau, ha rebut la notificació de la sentència ... escortada per la presidenta de la Cambra i diputats de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es pot i la CUP.

Avui també hem escoltat la valoració del Govern espanyol, ha estat en boca del Ministre de Justicia. Rafael Català considera que la sentència és "raonable i adequada" i que demostra que la justicia és igual per a tothom.

També els partits de l'oposició han demanat a la Generalitat QUE respecti la sentència. Ciutadans, PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot adverteixen que saltar-se la llei no porta enlloc. Cap d'aquests partits té la intenció de participar en la ponència per la reforma del reglament del Parlament que avui ha tirat endavant la Mesa. Només Junts Pel Sí i la CUP pensen col·laborar en la redacció d'una nova normativa que permeti tramitar per la via ràpida les lleis de la desconnexió.

Bartomeu Muñoz, exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, ha negat aquest matí haver manipulat cap concurs públic en benefici propi o per altres interessos.

Muñoz ha estat el primer a declarar a l'Audiència Nacional en la sessió d'avui del judici pel cas Pretòria, que va destapar una suposada trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Llavaneres.

I aquesta tarda ha passat a disposició judicial el pressumpte autor de la agressió homòfoba a dos joves a Berga la matinada de diumenge. L'Andy i el Jorge, que van ser agredits quan es feien un petó, van rebre ahir al vespre el suport de centenars de veïns aplegats a la plaça de l'Ajuntament. Els mossos intenten identificar a les altres persones que també haurien participat en l'agressió, segons els testimonis.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán